ÚJDONSÁG, hogy idén több hivatalos előprogrammal is készülünk nektek:

Időpont Esemény
 regio-earth augusztus 19-20.
szo-vas
Közép-európai Vályogépítészeti Fesztivál
Örömmel jelentjük, hogy hosszas ötletelés és egyeztetés során életre hívjuk régiónk első vályogépítészeti fesztiválját!
A cél nem kevesebb, mint a vályogépítészet kortárs arcának bemutatása annak legmarkánsabb képviselőivel karöltve.
A fesztiválon lendületes előadások és kerekasztalbeszélgetések mellett, gyakorlati műhelyfoglalkozásokkal, 1:1-es léptékű építéssel és sok-sok vidámsággal várjuk a látogatókat.
földtől-falig augusztus 19-23.
szo-sze
Földtől Falig Projekt
Építészek, és építészhallgatók teszik ki hagyományosan a workshop csapatát, de várjuk mindazokat, akik szeretnének betekintést nyerni, vagy akár megfelelő tapasztalatot szerezni az önálló vályogházépítéshez. A workshop egyszerre kínál elméleti tudást és a tapasztás, épületformálás élményét, a közös tevékenység örömét, valamint egy 4×5 méteres alapterületű pavilont is építünk.
  augusztus 21-23.
hé-sze
Bevezetés a permakultúrába
Itt megtanulhatod a permakultúra alapelveit, a tervezés módszereit, a fák energiaátalakítását; a víz, az akvakultúra és a talaj összefüggéseit, a földmunka feladatait, és a közösségi permakultúra szociális vonatkozásait. Minden egyes fejezet alap tudást nyújt Bill Mollison “Permaculture Designers Manual” c. könyvéből.  Oktató: Márkuly István.
  augusztus 24-27.
csü-vas
Gyüttment Fesztivál
A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki életet, értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója, mely már harmadszor kerül megrendezésre. A Fesztivál 4 napja során több, mint kétszáz programelemmel várunk mindenkit.

___________________________________________

Programok a 2017-es Gyüttment Fesztiválon (aug. 24-27.)

 

Események napi bontásban

Csütörtök


Egész napos események:

A lista folyamatosan bővül


Koncertek

szerda
22:00 - 23:59

csütörtök
22:00 - 23:59

péntek
20:00 - 22:00

péntek
22:00 - 23:59

szombat
20:00 - 22:00

szombat
22:00 - 23:59

vasárnap
20:00 - 22:00

SZÓL SZÁLL A ZENE:
csütörtöktől vasárnapig: kedves zenész barátaink jókedvet adnak a főzéshez, talpalá valót húznak a tánchoz, énekelnek a gyerekeinkkel.
A teret bezengető zenészek: Kerényi Róbert, népi fúvós hangszer, táncház; Bálint Károly, tekerőlant, ének; Fazekas Egon, tekerőlant; Clive Liddigard, tekerőlant; Tokodi Tünde, ütőgardon, ének; Karakas Zoltán, duda; Ózdi Kukorica Együttes, Gyermek zenekar Miklósi Ákos vezetésével; Makó Kató, dob; Cseke Szabolcs, hegedű, hang drum, ének; Fekete Attila, fuvola, trombita, didzseridoo; Vincze Géza, szaxofon; Murányi Ákos, szaxofon; Ágoston Béla, zeneközelítő, hegedű, szaxofon, stilldrum; Kiss Krisztián, furulyák, koboz, szaxofon, táncház; Császári Gergely, gitár, ének; Fatme Songoro, szaxofon; Pásztor Gyula, didgeridoo; Gózon Éva, hegedű, ének; Laurinyecz Katalin, gitár, ének, mese; Tóth Eszter, citera, sámán dob, ének; Gulyás Anna, táncház, rituális mese


Mátkakereső

“Mese, mese, mátka,
Pillangós madárka,
Ingó-bingó rózsa,
Te vagy a …nagy Ő?”

Részletekről a Mátkakereső oldalunkon olvashatsz.

A Mátkakereső program eseményei:
csütörtök, 16:00 - 18:00 – Szép Éva: Női beszélgetés a pártalálásról (mátkakereső program részeként)Kápolna kert - jurta
csütörtök, 16:00 - 18:00 – Vágvölgyi Gusztáv Pabló: Férfi beszélgetés a pártalálásról (mátkakereső program részeként)Kápolna kert – tölgyes tisztás
szombat, 11:00 - 13:00 – Szép Éva: Expedíció a TaoCeti-III-ra, avagy milyen közös normákra van szükség egy kiköltözői öko-közösségnek? - a mátkakereső program részeKápolna kert - jurta


Helyszíneink leírását itt találod


Várunk a fedélzeten

Ha tetszik ez az egész, és szeretnél hozzátenni a fesztivál létrejöttéhez tudásoddal, szakértelmeddel, lelkesedéseddel, ötleteiddel, szívesen segítenél a szervezésben, promócióban, vagy bármi másban? Írj nekünk, vagy jelentkezz be önkéntesnek! Örömmel fogadjuk segítő barátok jelentkezését! Cserébe a fesztiválon támogató tagként ingyenesen részt vehetsz és vendégül látunk közösségi konyhánkon. 

program[kukac]gyuttmentfesztival.hu

—-

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.