Szép Éva: Légy egy tapasztalattal és esetleg egy baráttal gazdagabb! (műhely)*

Időpont:
augusztus 27., szombat
11:00 - 13:00

Helyszín:
Közösségi udvar – műhely tér


Bizonyára már Te is hallottál arról a bizonyos 36 varázslatos kérdésről, ami mentén ha elkezdtek valakivel beszélgetni, akkor jó eséllyel szerelembe estek. Nos, ez így természetesen erősen bulváros.

Némi valóságalapja van azonban a dolognak. Arthur Aron amerikai pszichológus és munkatársai vizsgálták azt, hogy 2 ember hogyan tud közel kerülni egymáshoz. Ehhez a kísérlethez dolgoztak ki egy kérdéssort, melyben a kérdések egyre mélyebbre mennek.

Nem vitatva az ilyen és hasonló kísérletek fontosságát az emberi működés megértésében, azt gondolom, hogy már talán Te magad is tapasztaltad azt, hogy valaki ugyan nem volt elsőre szimpatikus egy társaságban, de ahogy hallottad megnyilatkozni, esetleg rá voltál kényszerülve, hogy beszélgess vele, teljesen megváltozott a véleményed.
Ezért mondjuk mi azt, hogy a közösség alkotás első alkotóeleme a személyes kapcsolatok mélyítése, azaz egymás megismerése. Mert ezáltal jutsz el egy olyan bizalmi és szeretet szintre, ami segít megküzdeni a később törvényszerűen bekövetkező problémákkal.

Ha van kedved kipróbálni azt, hogy idegen, esetleg elsőre nem is nagyon szimpatikus emberekhez közel tudsz-e kerülni néhány kérdés megbeszélésén keresztül, akkor várlak erre a gyakorlatra. Aztán ha úgy érzed, hogy a módszer működik, vidd el, használd saját közösséged kialakításához, kapcsolataid mélyítéséhez!

*FIGYELEM! A gyakorlatnak kötött struktúrája van. Ha elkezdjük, nincs már lehetőség bekapcsolódni. Ezért, ha szeretnél részt venni rajta, kérlek, pontosan érkezz! Mivel páros beszélgetések lesznek, ezért az is fontos, hogy csak akkor kezdj bele, ha végig is tudod csinálni! Hiszen, ha már elkezdted, ezzel felelősséget vállaltál azért az emberért is, aki a párod lesz a gyakorlatban.

Programtartró

Szép Éva

Közösségi vállalkozás fejlesztő, szervezetfejlesztő, coach, tréner, facilitátor, tanácsadó
Hiszek abban, hogyha az emberek megtanulnának valódi közösségeket teremteni, ezekkel a
közösségekkel hegyeket tudnának megmozgatni.

Az Egyesületben én képviselem a racionalitást, a józan paraszti észt, a földön járást. Azt gondolom, erre is szükség van, de olyan jó, hogy vannak mellettem, akik nem ilyenek!
Ha tréninget tartok, mindig a résztvevők tudására, tapasztalatára építek, irányító kérdéseket teszek fel, megvilágítom az összefüggéseket. Így a résztvevőkkel közösen építjük a tartalmat. Hitem szerint az új ismeret így válik igazából használhatóvá.

Egy megbeszélés facilitálása során újra és újra rácsodálkozom arra, hogy egy jó folyamattal a
megbeszélések milyen hatékonyak és élvezetesek is lehetnek, az eredmény minősége pedig
nagyságrendileg jobb! Nem értem, miért nem így tartanak megbeszéléseket az emberek?!
Kedvenc területem a szervezetfejlesztés és a coaching, mert itt hosszú ideig kapcsolatban vagyok egy-
egy szervezettel, személlyel és látom, ahogy egy kis segítséggel hatalmas változást tudnak elérni.

Weboldalak:
http://kozossegivallalkozas.hu/
https://inspi-racio.hu/rolunk/