Schmidt István: Megújuló közösségek (Toby Hemenway: Városi permakultúra című könyve bemutatója)

Időpont:
augusztus 26., péntek
15:00 - 16:30

Helyszín:
Építő tér


Keressük az élet rezilienciáját, alkalmazkodóképességét, mérhetetlen termelékenységét, változatosságát, összekapcsoltságát és az eleganciáját létrehozó alapelveket. A permakultúra gyakorlója megfigyeli, milyen jól csinálja azt a természet, amikor napfénnyel táplálja magát, kellemes hőmérsékleten működik, nem mérgező anyagokból életbarát folyamatokban folyamatosan fejlődő és kiteljesedő hálózatot épít, és mindig mindent újrahasznosítva még több változatosságot és lehetőséget teremt.

Az élet bölcsessége megtaníthat minket arra, hogyan helyettesítsük az ipari termelés gyilkos körülményeit, a nem megújuló energiaforrásokat és a mérgező, szeméttelepeket megtöltő termékeinket, ami már nagyon időszerű volna. De a természet többet is mutathat annál, hogyan csináljuk jobban a dolgokat. Arra is megtaníthat minket, hogyan működjünk együtt, hozzunk döntéseket, és találjuk meg a jó megoldásokat.

A permakultúra elvei nemcsak a szabadban, vidéken követhetők, hanem akár városokban is – erről is lesz szó Schmidt István permakultúrás tervező előadásában, amely Toby Hemenway (az ismert és népszerű Gaia kertje írója) “Városi permakultúra” című könyvére alapul.

 

Scroll to Top