Szép Éva és Vágvölgyi Gusztáv – Pabló és a közösségi facilitátorok: Közösségi udvar záró előadása

Időpont:
augusztus 28., vasárnap
11:00 - 12:30

Helyszín:
Közösségi udvar – előadó tér


Különleges Közösségi udvar lesz az idén, nagyobb részt műhelyekből fog állni, amiben a személyes kapcsolódást gyakoroljuk. Ezért a záró előadásra meghívjuk a közösségi facilitátorokat akik elmesélik, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttek a gyakorlatok, játékok levezetése során. Ebből a sorból kiemelkedik a Tau ceti gyakorlat, hiszen ezt három idősávban egy állandó csoporttal valósítjuk meg, erről Szép Éva fog mesélni nekünk. Természetesen lesznek pódium beszélgetések és előadások is a közösségi udvarban, így a záró előadásban ezeknek a tanulságait is összefoglaljuk.

Előadók

SZÉP ÉVA

Közösségi vállalkozás fejlesztő, szervezetfejlesztő, coach, tréner, facilitátor, tanácsadó.

Hiszek abban, hogyha az emberek megtanulnának valódi közösségeket teremteni, ezekkel a közösségekkel hegyeket tudnának megmozgatni. Az Egyesületben én képviselem a racionalitást, a józan paraszti észt, a földön járást. Azt gondolom, erre is szükség van, de olyan jó, hogy vannak mellettem, akik nem ilyenek! Ha tréninget tartok, mindig a résztvevők tudására, tapasztalatára építek, irányító kérdéseket teszek fel, megvilágítom az összefüggéseket. Így a résztvevőkkel közösen építjük a tartalmat. Hitem szerint az új ismeret így válik igazából használhatóvá.
Egy megbeszélés facilitálása során újra és újra rácsodálkozom arra, hogy egy jó folyamattal a megbeszélések milyen hatékonyak és élvezetesek is lehetnek, az eredmény minősége pedig nagyságrendileg jobb! Nem értem, miért nem így tartanak megbeszéléseket az emberek?!
Kedvenc területem a szervezetfejlesztés és a coaching, mert itt hosszú ideig kapcsolatban vagyok egy-egy szervezettel, személlyel és látom, ahogy egy kis segítséggel hatalmas változást tudnak elérni.

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló

Közösségi vállalkozás fejlesztő, közösségfejlesztő, az Inspi-Rációnak és ezen belül a közösségi vállalkozás csapatának a szakmai vezetője, a Polyán gazdaság egyik városi munkása, a Nyíregyházi Kosár Közösség alapító tagja.

Hiszek abban, hogy egy átmeneti korban élünk és az emberiség sorsa múlik azon, hogy képessé válunk valódi, életmód közösségeket alkotni. A szakmai életemet tettem fel erre az ügyre, ezért szervezem évről évre (amikor van) a Gyüttment Fesztiválon és most találkozón a közösségi udvar szakmai programját. A mai kor közösségei már csak tudatosság alapú közösségek lehetnek, azonban a tudatossághoz tudásra is szükség van, ezért tartom fontosnak, hogy évről-évre feldolgozzunk olyan témákat, ami által képessé válunk a mai világban, a mai emberekkel is közösséget alkotni.