Pásztor Zsófi: énekbátorító

Időpont:
augusztus 26., péntek
18:00 - 19:30

Helyszín:
Nyílt tér


Az alábbi állítások közül vajon melyik lehet igaz rád?

Szeretnék énekelni, de nem merek énekelni – Tudok énekelni, de nem merek énekelni –  Se nem merek, se nem tudok énekelni… Ha megtaláltad magad valamelyik felsorolt állításban, engedd is el azt, nem számít! Nem is a hang szépségén, előadói készségeiden lesz a hangsúly a hétvége során, hanem azon, hogy bensőd merjen kinyílni, megnyilvánulni, hadd lássuk ki vagy! A dél amerikai sámánisztikus hagyomány úgy tartja, hogy az ember 35 éves korára eléri a torok-chakra tartományát, ami kéz a kézben jár olyan kihívásokkal és feladatokkal, amelyek ehhez a témacsoporthoz kapcsolódnak: önkifejeződés, kommunikáció és ékesszólás csiszolása, kiállás magunkért, konfliktusok verbális kezelése, tanítás… na és az éneklés. Az éneklés egy olyan csodálatos eszköz a kezünkben, amellyel visszarendezhetjük lelkünket az egyensúly állapotába. Éljünk vele!

Emellett találkozhattok:

– Színházi improvizácios elemekkel
– Légzés gyakorlatokkal
– Énekléssel egy üres templomban
– Gitár, dob, citera, zongora kísérettel
– Imaginációs gyakorlatokkal
– Csoportépítő gyakorlatokkal
– Rengeteg kreatív önismereti feladattal
– sok bohóckodással.

Rólam pár mondat…

Olyan sokáig dugdostam énekhangomat lelkem hátsó konyhafiókjában, mint egyesek az esküvőre kapott ezüstkészletüket. Csupán néha- néha kihúztam a fiókot és megnéztem, helyén van e még a drága ajándék. Alkalomadtán lepolíroztam róla a lerakódásokat, majd szépen visszatoltam az egészet a rejtekhelyére. Egy napon azonban világossá vált, hogy ezek a kincsek arra várnak, hogy végre vendégül láthassák gazdájukat és más kedves embereket egy csodás lakomára. Megértettem, hogy ha mások előtt elrejtjük belső kincseinket, magunk előtt is elzárjuk azokat. Ami bennünk reked, azzal sem magunkat, sem a világot nem tudjuk szolgálni. Olyan belső élményt szeretnénk megalapozni hétvégi együttlétünk során, amelyet bármikor felidézhetünk magunkban, ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy a nyilvánosság előtt megszólalhatunk. Azt a képességet tanuljuk felébreszteni bensőnkben, ami a hangunkon keresztül erőt ad a szándékunknak. Mindamellett egy kultúraközi énekutazásra hívunk benneteket, ahol más népek ének, dal és retorikai gyakorlatait szabadon felhasználva, vidám órákat töltünk egymással.

Énekes, kertész, anya, világmegváltó, tanácsadó és örökös tanuló… Boldog vagyok, ha másokkal összekapcsolva átérezhetem a felszabadultság ritka pillanatait, számomra ennél nincs csodálatosabb! Erre törekszem, ezt tanulom és örömmel átadom, amit megértettem belőle, hogy egyre több ilyen pillanatunk lehessen!