Szőke Karola: Hawaii lomilomi masszázs – folyamatos program a Közösségi udvar előadóterének közelében

Időpont:
augusztus 27., szombat
09:00 - 16:00

Helyszín:
Közösségi udvar – előadó tér


Az emberi érintés az egyik legalapvetőbb szükségletünk. Amikor ezt nem ismerjük fel, nem adunk teret, lehetőséget, hogy eleget kapjunk szeretetteli, elvárásmentes érintésből (ennek sok-sok oka lehet, a születés utáni bőrkontaktus hiányától kezdve a családi mintákon át a kisgyerekkori, felnőttkori sérüléseken át a “sima” bátortalanságig) könnyen belecsúszhatunk pótcselekvésekbe, túlzott elvárásokba, hibáztatásba a hozzánk közel állókkal szemben.
A masszázs lehet, hogy úri huncutságnak tűnik, de azt tapasztaltam, hogy ahogyan a lomilomi szeretetteljes, egyértelmű határokat tartó, mégis áramló, életteli mozdulatai között egyre mélyült a bizalmam a masszázs, a masszírozó ember felé, úgy mélyült önmagam megismerése, elfogadása is olyan szinteken, amit a kognitív utak nem tudtak megadni. A masszázsok hatására született bennem lenyomata annak is, milyen mély, intim kapcsolódást lehet megélni, létrehozni egy másik emberrel, szóval megtanultam biztonságban érezni magam a közelségben. (az intimitástól -közelségtől- való félelem az egyik legnagyobb szabotőr az emberi kapcsolatainkban)

A lomilomi, mint teljes testes, olajos masszázs (intim részeket nem érintek) megadja azt az érzést, hogy “egyben van a test” , ezáltal támogatja az integrálást, új élmények, gondolatok harmonikus összekapcsolódását. A testünkre is tekinthetünk úgy, mint egy közösségre!

Ajánlom neked a lomilomit, ha
– kíváncsi vagy, de még nem voltál masszázson
– ha szeretnéd lekapcsolni az agyadat és hagyni, hogy az érzékeléseden keresztül mélyebben, mégis könnyedebben dolgozd fel a téged ért benyomásokat
– ha kíváncsi vagy a kapcsolódásnak erre a formájára
– ha szükséged van szeretetteli érintésre, mert testi, lelki fájdalmaid vannak
– ha tudsz töltődni az érintés által
– ha szeretnéd átlépni a saját határaidat és kíváncsi lettél, milyen az, amikor egy “idegen” érint téged
– ha ismered és szereted a lomilomit
– ha szeretnél tőlem egy masszázst

A masszázsért cserébe megbeszélés szerint pénzbeli adományt vagy egyéb érték-áramoltatást szeretnék kapni.

A masszázsra a közösségi udvarban lehet feliratkozni vagy telefonon nálam:
+36 70 383 3004

Szeretettel várlak!

Programtartó

Szőke Karola

Közösségi ember vagyok. Részben azért, mert tavaly részt vettem Pablo és Éva Treemap táborán, ami “közösségi ember képző”, részben pedig azért, mert 2 éve, amikor 5 hetet voltam Tamera közösségben egy kurzuson 43 társammal, egyszercsak megéreztem, majd tudatosítottam, hogy amiben vagyunk, abban egyszerre haladunk az egyéni kibontakozás, ezáltal a differenciálódás felé és a jól működő együttlét, vagyis az összetartó közösség felé. Úgy érzem, ezzel mintát kaptam, ami azóta is velem van, az újfajta, tudatosság alapú közösségről.

Az emberi kapcsolatok és a gyógyítás mellett köteleztem el magam. Ebből adódott, hogy szakács lettem (a gyerekeim egészségének megőrzésére jó útnak tűnt, és be is vált) majd masszőr, érintésterapeuta. Vezettem női kört, csoportos mozgásmeditációt.

Hiszem, hogy a szeretetet lehet és érdemes tanulni.
A szeretet és a szerelem központi téma az életemben, ez vitt vissza Tamerára is újra meg újra, ahol nem szellemi magasságokból beszélő guru, hanem maga a közösség, a benne élő hétköznapi emberek keresik, kutatják, hogyan lehet emberként jól szeretni.
Szívesen osztom meg személyes tapasztalataimat, történeteimet és finoman, a határok tiszteletben tartásával bátorítom az embereket, hogy megnyíljanak közösségben is.
Szeretek a figyelemmel, test-alapú módszerekkel, a tudatos jelenlétet meghívó gyakorlatokkal dolgozni. Azt tapasztaltam, hogy amikor tudatos jelenlétben vagyunk, akkor tudunk csak valóban őszinték és hitelesek lenni, ami nélkül minőségi közösséget nem tudok elképzelni.