Pócz Szilvia: Tai chi chi kung – kapcsolódás a természet energiájához

Időpont:
augusztus 27., szombat
10:00 - 11:30

Helyszín:
Nyílt tér


Mi a tai chi, milyen ágazatai vannak, és melyek az egészségügyi előnyei a gyakorlásnak? Pócz Szilvia arról is beszél majd, ő hogyan került kapcsolatba vele és milyen ágazatokat tanult,  ezután pedig gyakorolhattok is vele – például a “selyemtekercselést”, egyszerű belső energia mozgató-, és energetizáló gyakorlatokat. De lesznek légző gyakorlatok, lazítás, Fa-állás, tartásjavító tréning. Ha pedig még marad idő, alap tai chi mozdulatokat is. Mielőtt a helyszínen elmerülnél a mozgásos meditációs gyakorlatokban és azok elméletében, ráhangolódásképpen itt meghallgathatsz egy riportot minderről Szilvivel.

Pócz Szilvia Vadas Mihály iskolájában kezdte tanulmányait Budapesten, ahol Dr. Jang Ywing Ming bostoni mester volt a vezető. Később Duan Zhi Chaonál tanult, aki a shaolin kolostor olimpiai válogatottjának vezető edzője Kínában. Jelenleg a hunjuan stílust tanulja Han Kuijuan mestertől, aki a hunjuan stílus családfa képviselője.
“Géczi Gábor kérésére kezdtem el tartani egyszerű légzés és mozgásos gyakorlatokat a magfalvai nyílt napokon, amelyek nagy hatásúak az egészségre és emelik az energiaszintet. A tai chi és a chi kung ősi kínai eredetű egészségmegőrző rendszer, és Gábor akkoriban azt mondta, régen a pásztorok is hasonlót csináltak. 25 éve tanítom a módszert.”
Scroll to Top