Géczy Margit: Magfalva bemutatása

Időpont:
augusztus 25., csütörtök
18:00 - 19:30

Helyszín:
Népi gyógyászat tere – színpad


„MAGFALVA ÖSSZHANGRA HANGOL, EGÉSZ-S-ÉGRE KÉSZTET ÉS KÉSZÍT FEL,

SEGÍT HA KÉRED, VÁLASZOL, HA JÓL KÉRDED, HOGY MI AZ ÉLET!”

 

Magfalvát  Géczy Margit  –  népi kézműves, takács, a gyógyító udvar gazdája, aki immáron 13 éve él itt  –  mutatja be nekünk.

 

 

A MAG-ot 1997-ben hozta létre  Géczy Gábor a barátaival.

Ekkora már világosan látszott, hogy az a fajta fogyasztói civilizáció, amelyben élünk még a mi életünkben összedől. Elsődleges cél az volt, hogy a katasztrófa előtt minél több ember függetleníthesse magát a nagy ellátó rendszerektől (gáz-, víz-, villany-hálózatok, nagyüzemi mezőgazdaság és élelmiszeripar, egészségügy stb.), esélyt adva magának és a családjának a túlélésre. Erre a legkézenfekvőbb megoldást a hagyományos, önellátó paraszti gazdálkodás nyújtja, amely évezredeken keresztül bizonyított, amelyben még nagyszüleink is éltek. Ez az életmód nem csak egészséges, tiszta élelmiszert, kényelmes, otthont adó házat és emberhez méltó életet jelentett, hanem – mivel a házépítéstől a mezőgazdasági munkákig mindent kalákában végeztek – közösséget is. Ez a közösségi lét, és az általa nyújtott védelem és biztonság hiányzik ma mindnyájunknak.

Ezt próbálja a MAG visszaadni az embereknek.

A MAG szó a Mintaként Alkalmazott Gondviselés elnevezést rövidíti, de benne van a névben az a stratégia, amit a természet használ a túléléshez. Ha közelít a sötétség, jön a tél, a teremtés összegyűjti az élet továbbviteléhez szükséges legfontosabb anyagokat, tudást, energiát és magokat alkot. Ezek a magok hosszú ideig – néha évezredeken keresztül – őrzik az élet mintáját, majd ha újra kedvezővé válnak a körülmények, kicsíráznak és újjáteremtik az életet.

 

Scroll to Top