Filkor Anett és Dévai Kartal: Tálka Találka – Gyúrmólda

Időpont:
augusztus 26., péntek
09:00 - 19:00

Helyszín:
Piactér


Anett és Kartal keramikusok, alkotók a T.alka Tal.alka kerámia workshopok megálmodói.

Szívügyük, hogy megmutassák a két kezünkkel való maradandó alkotás élményét, gépek nélkül fókuszban önmagunkkal és az agyaggal. Workshopjaikon nincs korhatár, bárki jól érezheti magát, minden korosztálynak szeretnék átadni azt az élményt, amit nap mint nap átélnek az alkotás által. Az eszközöket és az alkotáshoz szükséges segítséget ők adják, így a workshopok előképzettséget nem igényelnek. Pénteken, szombaton és vasárnap is 1-1 órában tartanak nyitott alkotóműhelyt.

A Gyüttment Fesztivál szellemiségével összhangban az általuk használt alapanyagok károsanyagmentesek, és csak újrahasznosított csomagolóanyagot használnak, amit ismerőseiktől gyűjtenek össze.

A fesztivál ideje alatt, lehetőség van kicsiknek és nagyoknak egyaránt kipróbálni a marokedény technikát, agyagozást, a workshopok közti szünetekben. Ezalatt az idő alatt egyénileg vagy szülői felügyelettel lehet nyomkodni az agyagot, alkotni. Az így készült tárgyakat, száradás utána – de égetés nélkül – haza lehet vinni, s a polcra rakni vagy újra gyúrni egy kis vízzel. Korhatár: 12 év alatt szülői felügyelettel, 12 év