Nyeboszlin Paulina: Női beavatási rítusok ma

Időpont:
augusztus 25., csütörtök
17:00 - 18:30

Helyszín:
Zengő Pagony


Volt-e az életetekben olyan jelentős fordulópont, amikor kicsit meg tudtátok állítani az időt és kitüntetett “szent” teret tudtatok teremteni ahhoz, hogy megélhessétek a változást és az azzal járó érzéseket?

Megtapasztalhattátok-e a közösség ölelését, elismerését, befogadását a nagy átmenetek idején? Milyen egy rítusok nélküli közösségben élni? Segíthetik-e a rítusok kapcsolódást? Szüksége lehet-e a mai embernek átmeneti rítusokra?

Üljünk körbe, beszélgessünk, meséljünk, gondolkozzunk, kapcsolódjunk.

Nyebolszin Paulina szüléskísérő és gyermekágyas dúla, független szülésfelkészítő, önkéntes szoptatási segítő, 5 gyermek anyukája. Eredetileg bölcsészetet tanult, az irodalom, a művészetek és a néprajz szeretete pedig gyermekkora óta része az életének.

“A különböző rítusok iránti érdeklődésem is szerintem itt gyökerezik. Az anyaság és a szülés körüli időszakban való jelenlétem pedig arra inspirált, hogy kifejezetten a női átmeneti rítusokkal kezdjek foglalkozni, különösen azok mai megvalósításával  vallástól, világnézettől, nemzetiségtől függetlenül. Jelenleg anya-lánya női köröket, esküvő és szülés előtti útrabocsátó ünnepeket és záró rituálékat vezetek. Hiszek abban, hogy az átmeneti rítusok ma is támaszt nyújthatnak az embereknek az élet fordulópontjainál.”

További információk: http://szulesrehangolo.hu/

Scroll to Top