Szijártó Csilla: Kert Kapcsolat II

Időpont:
augusztus 26., péntek
17:00 - 18:30

Helyszín:
Építő tér


Amikor az ember a kertről gondolkodik, sokszor üde zöld golfpálya-gyep jelenik meg a lelki szemei előtt. Úszómedence és grillező – ez az amerikai álom.
Vagy a régi parasztporták kiskertjei: csirkeól, disznóól, kapálás reggeltől estig, locsolás, tarra művelt és gyommentes termőhely.
Ugyanakkor egy éltető kert nem igényel munkát, viszont ad enni. Elfogyasztja mind az ürülékünk, mind a használtvizünk, nem képez semmi olyan zöld hulladékot amit zsákolni kellene. Azonban ad almot, árnyékot, és élelmet. Tele van élettel.
Az építkezés során gyakran nem ezzel találkozunk, mert nullára redukálja az építkezési vállalkozó, hisz sokan eleve így kérték: legyen fű, a fa csak “szemetel”. 
Hogyan élesszük fel a kertet, ha ez megtörténik? 
Szijártó Csilla, Országh József VÍZÖNELLÁTÓ rendszerének szakértője és hivatalos képviselője előadásában az első lépések és miértek is szóba kerülnek: a civilizált életmód természetbe illesztése ugyanis JO-VÍZÖNELLÁTÓ alapokon megvalósítható. Ezekről lesz szó:

– aktív kertkapcsolat;
 életerő és páraáramlás;
 a víz útja – kint és bent; kintről bentre, bentről kintre; esővíz vagy kútvíz?

– öntözésmentes vízmegtartó kert

– létalap önellátás – szolgáltató függetlenül;
 életanyag áramlások; mire jó az ürülékünk;
 füstmentes fűtés – melegház vagy malipini, melyik miért, vagy miért ne?; a komposzt haszonvételei; arányok: kert és lakótér – változás a korral; Országh József rendszere a kertben.

További információk: VÍZÖNELLÁTÓ