Szőke Karola: Mi folyik itt? (műhely)

Időpont:
augusztus 26., péntek
17:00 - 19:00

Helyszín:
Közösségi udvar – műhely tér


A döntéseinket, tetteinket, szavainkat belső folyamataink határozzák meg. A testérzeteink áramlása, ami van, hogy érzéssé, gondolattá formálódik, sőt a testérzetek hírt adnak a tudatalattiból előtörő, berögzült minták szerinti reakció felbukkanásáról is. Ha képesek vagyunk megfigyelni, tudatosítani, kommunikálni az átélt érzeteinket (felt sense), mély összekapcsolódást élhetünk meg magunkkal és egymással, az egymásra hatásnak új szintjeit tudjuk megtapasztalni, és konfliktushelyzetben sokkal nagyobb eséllyel kerülhetjük el a félreértéseket, egymás megbántását, hibáztatását. Gyertek, ha szeretnétek egy új eszközt az érzelmileg telített, kibogozhatatlannak tűnő, páros kommunikációs helyzetek biztonságos, nyugodt továbblendítésére és ha szeretnétek gyakorolni belső világotok megosztását!

Programtartó

Szőke Karola

Közösségi ember vagyok. Részben azért, mert tavaly részt vettem Pablo és Éva Treemap táborán, ami “közösségi ember képző”, részben pedig azért, mert 2 éve, amikor 5 hetet voltam Tamera közösségben egy kurzuson 43 társammal, egyszercsak megéreztem, majd tudatosítottam, hogy amiben vagyunk, abban egyszerre haladunk az egyéni kibontakozás, ezáltal a differenciálódás felé és a jól működő együttlét, vagyis az összetartó közösség felé. Úgy érzem, ezzel mintát kaptam, ami azóta is velem van, az újfajta, tudatosság alapú közösségről.

Az emberi kapcsolatok és a gyógyítás mellett köteleztem el magam. Ebből adódott, hogy szakács lettem (a gyerekeim egészségének megőrzésére jó útnak tűnt, és be is vált) majd masszőr, érintésterapeuta. Vezettem női kört, csoportos mozgásmeditációt.

Hiszem, hogy a szeretetet lehet és érdemes tanulni.
A szeretet és a szerelem központi téma az életemben, ez vitt vissza Tamerára is újra meg újra, ahol nem szellemi magasságokból beszélő guru, hanem maga a közösség, a benne élő hétköznapi emberek keresik, kutatják, hogyan lehet emberként jól szeretni.
Szívesen osztom meg személyes tapasztalataimat, történeteimet és finoman, a határok tiszteletben tartásával bátorítom az embereket, hogy megnyíljanak közösségben is.
Szeretek a figyelemmel, test-alapú módszerekkel, a tudatos jelenlétet meghívó gyakorlatokkal dolgozni. Azt tapasztaltam, hogy amikor tudatos jelenlétben vagyunk, akkor tudunk csak valóban őszinték és hitelesek lenni, ami nélkül minőségi közösséget nem tudok elképzelni.

Jagodics Edit

Az Ariadne közösségi facilitátor csapat egyik tagjaként örömmel veszek részt co-facilitátorként ezen a programon. 11 éve élek Nagyszékelyben, amit az egyik magyarországi élőfalu kezdeményezésként tartanak számon. A Falusi Fortélyok Iskolája kezdeményezés ötletgazdája és szervezője vagyok.

Scroll to Top