Tanya Találkozó – a Fenntartható visszafejlődés ökoközösségének nyíltnapja

Időpont:
augusztus 27., szombat
17:00 - 19:00

Helyszín:
Piactér


A Fenntartható visszafejlődés köré épült tanyaközösség idén három éves. A leggyorsabban növekvő hazai ökoközösség, mely tagjai tevőlegesen tesznek a fenntarthatóságért, a Földért és egy kiveszőben lévő hungarikum – az alföldi tanyavilág – arculatának megmentéséért. A kisebb ökológiai lábnyommal való életet a kényelem teljes felszámolásán túl, az igények szükségletek szintjére történő folyamatos radikalizálását igényli mindannyiunktól.

Tagjaink saját tulajdonú tanyáikban élnek és közösen lefektetett értékrend mentén szelíd mezőgazdasággal foglalkoznak az élelmiszer-önellátás érdekében. A kisebb ökológiai lábnyommal való mindennapok megéléséért e közösség további kis önellátó
ökoközösségekre tagozódik. Közösségünk központja Cegléden, a Tulipános Tanyán van, amely körül találhatóak a legnépesebb számú kisközösség tanyái.  További (működő) közösségeink központjai: Ladánybene, Tiszavárkony-szőlő, Kecskemét és a dunántúli Vál.

Tagjaink száma meghaladja a 60 tanyát. Közösségünk folyamatosan szerveződik és az
egyre több lokálisan különálló tanya összekapcsolásával újabb tanyasi kisközösségek
kialakításán dolgozunk. Ennek a célnak az elérése érdekében számtalan bemutatkozó videót készítünk a Fenntartható visszafejlődés Youtube csatornájára, mely ennek az életformának a népszerűsítésére is hivatott.

A Fenntartható visszafejlődés központjának, a Tulipános tanyának tulajdonosai Sipos Mihály és Ruszkai Krisztina, akik külön-külön is tartanak programot a Gyüttment Találkozón!

Scroll to Top