Gazdálkodók tere – 2021

Idén a Gazdálkodók Tere a Magyar Permakultúra Egyesület gondozásában a természetközeli gazdálkodás teljes folyamatát mutatja be. A tervezéstől és területvásárlástól kezdve, a talaj és vízgazdálkodáson, növényeken, állatokon át, egészen a termények és termékek értékesítéséig minden fontos témát körüljárunk, hogy kellő municiót adhassunk azoknak a számára, akik szeretnének vidékre költözni és önfenntartó gazdálkodásba kezdeni. Előadások, beszélgetések és esti programok is várhatók. Udvargazdasszony: Beatrix Krasznai

Programok

Baji Béla előadása

Tehát mi kell ahhoz, hogy folyamatosan képesek legyünk élelmiszert termelni, és akár több generáció szükségleteit is kiszolgáló gazdálkodói rendszereket létrehozni? Ebben a témakörben sok a tévhit, hiedelem, félinformáció. Az idénre tervezett programok ezért a valóság szintjére igyekeznek lehozni az idevágó kérdéseket, hogy őszintén, akár kicsit keresetlenül is lehessen beszélni fontos témákról.

A programok nemcsak praktikákat adnak át, hanem a Magyarországon működő, a gazdálkodókat összekapcsoló, segítő hálózatokra is felhívják a figyelmet. Lesznek előadások olyanoknak, akik csak most kóstolnak bele a vidéki gazdálkodásba, de azok is könnyen találhatnak újdonsággal szolgáló programot, akik már gyakorlott gazdálkodók, és tudják, hogy “az ördög a részletekben rejlik”.

Az udvar házigazdája, a Magyar Permakultúra Egyesület – a Magyar Permakultúra Szövetség utódja – legfőbb célja, hogy aktívan megismertesse és terjessze a permakultúrát többféle oktatói programon keresztül. Munkacsoportjai kutatással, oktatással, klubszervezéssel foglalkoznak, valamint más országok permakultúrával foglalkozó szervezeteivel tartanak kapcsolatot.