Szijártó Csilla: a táplálkozás jövője a VÍZÖNELLÁTÓ rendszer

Időpont:
augusztus 28., szombat
16:00 - 18:00

Helyszín:
Gazdálkodók tere


Táplálkozás és vízönellátás – merüljetek el Szijártó Csillával ezekben a témákban mélyebben a Gazdálkodó Térben szombat délután!

“Mosolytanya az élet bősége – bár egy homoksivatag közepén találtunk rá az elmúlt 10 év alatt sok métert csökkent a talajban elérhető biztos vízbázis szintje. Országh József tudományának áldása nélkül elpusztultunk volna már. Normális ember fejvesztve menekül innen. Ja, de mi sose voltunk azok és nem is leszünk. Csak azok maradnak akiknek van pénze, árama, gépe locsolni, éjjel – nappal, esőben IS. A múlt földművelő gyakorlata halált hoz – mindenhol már.

Küzdöttünk, hangyákkal, kullanccsal, kullancsléggyel (életemben nem láttam máshol – a bögöly fasorban nincs hozzá )
seregélyekkel, szalakótákkal, még a gyíkokkal is,
tarackkal, vaddohánnyal, akáccal, átokfával, bálványfával, szárazsággal, özönvizekkel, és az összes Öreg Östen átkával is.
A harcot fel kellett adnunk, pofára estünk, és nagyon fájt.
A Mecsekben született lány és Kőrösök menti fiú csak állt és pislogott, mint hal a szatyorban, hogy na ebből hogy lesz bármi ehető? Itt van 4 hektár és nem tudunk egy nyamvadt zöldborsót megtermelni és egy csoffadt paradicsomra se vagyunk jók.
Tragikus volt a végén már sírva röhögtünk, és elfogadtuk, hogy beletört a bicskánk.

Feladtuk a harcot, a gyilkolászósdi ösztönöket, és nem tettünk semmit, csak figyeltünk, ettük ami termett, csalán, turbolya, bodza, eperfa gyümölcse, jobb napokon pitypang és tyúkhúr. Akkor kinyílt a Homok Virága. Mosolytanya megtanított bennünket élni.

2013-ban komolyan el akartunk menni – csőd az egész.
És jött Jóska bácsi (Országh József VÍZÖNELLÁTÓ rendszere) és jöttek az állatok, életre kelt a kert, elkezdett lágyulni, zöldülni a sivár savanyú szúrós szárazság!

És megtaláltuk a felszíni komposzt csodáját, ma is ALOMSZÉKesdit játszunk és együtt szaladunk, pihenünk, kacagunk, sírunk Természet-Anyával. Eső táncot járunk – és imádkozunk és teszünk is érte, hogy ne vigyék el a vizeinket.

A homokon termelés titka nem az, hogy azt eszel, amit akarsz, egyszerűen csak elfogadod, amit ad a föld, az ég és az eső.

Megteremted a feltételeit, hogy ők hárman a lehető legjobb terepet kapják.

(fel)Támasztjuk egymást hamvainkból – élesztünk, táplálunk, ezért T-ANYA, a tanya Támasztó-tápláló – támogató Természet ANYA.

A jövő élelme nem az, amit ma megszoktál, vagy amit Nagyanyáink 50 éve ettek, és nem az hogy ragaszkodunk a megszokott mintákhoz. Fontos megértenünk, mit és hol rontottunk el és alkalmazkodunk a testünk, és a természet kívánalmaihoz, szabályaihoz, REND-szeréhez. Ehhez kell illesztenünk a táplálkozásunkat és az élelemtermesztést is.
Ebben az esetben valóban az Édenkert pazar gazdagsága vár ránk. Ha továbbra is megerőszakoljuk Természet-Anyát, a vizeket és a földet, akkor pusztulunk a viharok, árvizek és bélbajok, allergiák, intoleranciák és egyéb kimondhatatlan nevű betegségek

kénköves gyötrelmes fájdalom poklaiban.

A piros és a kék tabletta IS szükséges, hogy lásd, mi a megoldás.

Elmondom én hogy tapasztalom ezt a különleges 3D mozit Kékföldén innen Zöldkapun bent.
Elég bátor vagy hogy egyszerre vedd be a 2 pirulát és LÁSS a Természet szemével?”