Kiss Dóri: Magtól a terményig. Magfogás, palánta nevelés növénytársítás

Időpont:
augusztus 27., péntek
14:00 - 16:00

Helyszín:
Gazdálkodók tere


Hogyan jutunk a magtól a terményig?
Kiss Dorottya a Magház Hálózat egyik alapító tagja, aki párjával egy dél-borsodi kis faluban, Négyesen él és gazdálkodik a Vándorkovász portán.
Előadásában magtól magig (ültetéstől magfogásig) mutatja be a kiskert körforgását tavasztól őszig, majd ősztől tavaszig. Ismerteti, hogy miért fontos a vetőmag-önellátás, a fajták sokfélesége, mire kell odafigyelni a kertünk tervezésekor, ültetéskor, hogy hosszú távon fenntartott, számunkra ideális tulajdonságú zöldségfajtáink legyenek egy olyan kertben, amely egész évben terem számunkra ízletes falatokat.
Dóri régóta érdeklődik az iránt, hogy hogyan lehet vegyszermentesen gazdálkodni, milyen módszerekkel lehet egészséges növényeket nevelni, a zöldségfajták sokfélesége hogyan segíti az önellátást, illetve, hogyan kell fenntartani, vagy továbbszelektálni a fajtákat.
A kertjében előnyben részesíti a környékbeli, valamint a hazai tájfajtákat, de kísérletezik több hazánkban még kevésbé elterjedt fajjal és fajtával is. A Magház Hálózat részekén célja az összegyűjtött tudás átadása, és mások ösztönzése a vetőmag-önellátásra.

További infó a Vándorkovász portáról itt: https://www.facebook.com/vandorkovaszporta