A zéró hulladék fesztivál 4. rész: Pelenkák és női szakasz

Kezdjük a picikkel. Kicsi vagy már nem is olyan kicsi gyerekkel érkezőknek is tartogat szuper programokat a fesztivál. Érdemes elolvasni a gyerek-és családi térről szóló cikket, hogy mi mindennel készülünk. Idén is jó lesz itt gyereknek lenni! Pelusos fesztiválozóinkról sem feledkeztünk meg, így hát jöjjön elő a kérdés: hova kerül a használt pelenka? 

Ha biológiailag lebomló pelenkát használtok, akkor egyszerűen a komposztbudikba tudjátok dobni, ha nem azt használtok, akkor az megy a saját szemetesetekbe. Ha mosható pelenka a célszerszám, akkor biztosítunk annak mosásához nektek helyszínt, vizet és biológiailag lebomló mosószert is. Akik még nem ismerkedtek össze a mosipelussal, azoknak érdemes tenniük egy kört ebben a színes, szivárgásmentes témában hiszen költségkímélő, környezetbarát és természetes anyagokból készül, éppen ezért 1-2 hónap alatt lebomlik. A belső, mosható részt pamut, bambusz, kender vagy mikroszálas anyagokból készítik, ezért bőrbarát, nincs szükség különféle szintetikus popsikrémekre és jól szellőzik. Anatómiai kialakítása kifejezetten előnyös a babáknak. Online csoportok, közösségek és klubok tapasztalt anyuka seregletei állnak segítségünkre, vezényelnek minket kétkedések és kérdések közepette előre a mosipelus témájában és akár kölcsönözhetünk, ingyenesen próbálhatunk vándorpelenkákat is.

Női fesztiválozóinknál a képlet hasonló lesz. A használt női intim higiénés eszközöket a saját szemetesbe kell majd tenni. A jelenleg általánosan használatban lévő eszközökre egyébként léteznek hulladékmentes alternatívák (például intimkehely, mosható betét), amikről fogunk majd a fesztiválon is beszélni, illetve a gyakorlatban is kipróbálhatjátok, erre buzdítunk mindenkit! A szervezőcsapat nőtagjai már mind ismerik, használják és szeretik is ezeket az alternatívákat.

Ezekről fogunk még beszélni.

Scroll to Top