Sajtkurzus a Gyüttment Fesztiválon

Unod az ízetlen, szeletelhetetlen, nyers, gumiszerű, sajtnak álcázott termékeket a boltok polcairól?
Szeretnél olyat enni, amiről tudod, hogy mi van benne? Szívesen készítenél te magad is? De a tejen kívül vajon mi kell még hozzá?
A Gyüttment Fesztivál Közösségi konyha programjaiban minden kérdésedre választ kapsz, ráadásul azt is megtanulhatod, hogyan füstöld meg a saját sajtodat. Ha véletlenül meg nem rendelkezel saját füstölővel se aggódj, hiszen itt az építéshez is kapsz majd gyakorlati tanácsokat, 24-én pénteken 16:30-18 óra között.
Mircz Nárcisz sajtkészítő mester fog elkalauzolni minket a sajtok világába a kurzus keretében, valamint sajtvásárlásra is lesz lehetőség. Nárcisz, a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhének alapító tagja, a Magyar Sajtlovagrend sajtlovagja. 2008 óta foglalkozik gazdálkodással. Saját gazdaságában, a hortobágyi legelőn tartott kecskéi, tehenei szolgálnak kiváló alapanyagul sajtjaihoz. Hagyományos receptek alapján, kizárólag csak eredeti alapanyagokból, adalékanyag mentesen, kézi erővel készíti termékeit. Birtoka igazi ökolétesítmény: a külvilágból csak áramot használ, saját kútja és víztisztítója van, a tejből visszamaradt savóval a szomszéd mangalicái itatják, biológiai szennyvíztisztítóját is maga tervezte.
25-én, szombaton 17:30-tól egy érdekes kérdésre keressük a választ egy teszt keretében Szabadkai Andreával: vajon oltja e a tejet a tejoltó galaj?
A gyerekek sem maradhatnak ki a sajtos programokból, nekik és minden mesét kedvelő felnőtthöz szól majd a Sajtmese Andrea és Nárcisz tolmácsolásában. Mesekönyv formában decemberre várható a megjelenése.
A cikket Bagi Mónika készítette.
A Közösségi konyha programjait itt találod:
Nincs esemény
 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.