Idén is lesz Gyüttment Fesztivál!

Hahó kedves Gyüttmentek!

Régóta várt híreket hoztunk!
Kezdjük a lényeggel, mert úgyis erre vagytok kíváncsiak 🙂

Idén is lesz Gyüttment Fesztivál! juhuuhu!

 
Szeretnénk veletek néhány történést megosztani, mert kijutott belőle az elmúlt hónapokra bőven. Hol is kezdjük?!:) Mert bár csendben voltunk ezidáig, de nem tétlenkedtünk!
Egy évvel ezelőtt létrehoztunk egy egyesületet, amire nagyon büszkék vagyunk. Ez a Mindenegyüttmegy Egyesület. Célunk, hogy a Fesztiválon kívül sok más világszépítő kezdeményezésbe is belekezdjünk. Néhány ilyen projekten már dolgozunk is. Ezeken itt ni:
Egy online közösségi tér és organikus tudástár alapjait építjük. Előbbivel egy virtuális tudásmegosztó teret szeretnénk létrehozni, ahol lehetőségünk lesz hozzánk hasonszőrűekkel megvitatni, hogy kell-e vizeletvető a komposztbudiba, vagy hogy kinek milyen tapasztatai vannak a kárpáti borzderesről. De közösségeink belső kommunikációját is bonyolíthatjuk majd itt, sőt, hirdethetünk programokat vagy kereshetünk önkénteseket – vagy olyat, aki eteti a teheneket, amíg a Gyüttmenten vagyunk. Tehát olyasmi, mint a Facebook, csak sokkal jobb!:) Az organikus tudástár a fenntartható és természetközeli életmóddal kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudást szándékozik rendszerezni és összegyűjteni. Mint egy Gyüttment biblia. Igazából ez a portál ennél még sokkal több lesz, de idővel mindenre fény derül… (Ha mégsem hagy nyugodni a dolog, akkor itt többet megtudhatsz.)
Közösségünk meghatározó tagjai saját életterük megalkotásán és egyben egy mintaprojekt létrehozásán dolgoznak: egy természettel együttműködő, hagyományos ökológiai mintákra épülő teret hívunk életre, ahol – elképzeléseink szerint – természetvédelemnek, gyógyulásnak, közösségi kultúrának, élettereknek, foglalkozásoknak, tapasztalat cseréknek és helyi értékeknek adhatunk helyet.
Terveink, álmaink a csillagos égig érnek, s nem árulhatjuk el mind, mert akkor nem lesz meglepetés, ezért egyelőre csak ennyit…:)
A 2017-es Fesztivál után nagyon kifáradtunk, az önkéntesség egészséges határát elértünk vagy túl is léptük. Megérte, ez nem kérdés, csak hónapokig nem tudtuk, hogy hogyan lehet tovább. Januárban (amikorra úgy ahogy kipihentük magunkat) úgy tűnt, nem lesz főszervező 2018-ra, így nehezen, de szembesültünk azzal is, hogy akkor Fesztivál sem lehet. Szerettünk volna és szeretnénk továbbra is a Fesztiválon kívül más projekteket is életre hívni, amelyekkel a gyüttmentek életét támogatjuk, az ökológiai rendszerváltást segítjük elő, ugyanakkor saját megélhetésünket is biztosítjuk vagy legalább segítjük. Tervezésbe fogtunk, és próbáltunk nem arra gondolni, hogy lehet, idén tényleg nem lesz Gyüttment, hanem belső köreink rendezésére, erősítésére, a közösségünk építésére, új projektek, közösségi vállalkozások beindítására fordítjuk ezt az évet.
Amikor másokkal megosztottuk őrlődésünket akkor olyan empátiát és segítőkészséget tapasztaltunk, amitől mindig libabőrösek lettünk és leszünk. A csillogó tekintetek, a felajánlások, a biztató szavak, levelek, e-mailek mind erősítették azt, hogy a világnak szüksége van a Gyüttment Fesztiválra, nekünk pedig nincs más út, mint beleállni – a többi pedig megoldódik magától. S hát, így is lett – és lesz, ugye?:)

Így arra hívunk benneteket, hogy szedjétek a sátorfátok, vegyetek ki szabit, mondjatok fel, szóljatok a szomszédnak, adjon vizet a teheneknek, és legyünk együtt augusztus 23. és 26. között Zebegényben!

A Fesztiválról további tudnivalókat, programokat hamarosan közzétesszük a Facebookon és itt a honlapon is.
Köszönjük a türelmeteket és a megértéseteket! Köszönjük azt a sok-sok levelet, érdeklődést, amit eddig kaptunk, hogy akkor hogyan tovább, lesz-e Fesztivál, hogyan tudtok segíteni. Ez visz és segít minket az úton – bármennyire is kifáradtunk, bármennyire is elértük, sőt, túlléptük saját határainkat – folytatjuk! De csak, ha Ti is velünk tartotok!:)
MERT MINDEN EGYÜTT MEGY! 😉
Az időnk kevés, a teendő sok, ezért társakat várunk: ha szívesen bekapcsolódnál a szervezésbe, ha van elképzelésed és ezt tettekre is váltanád, akkor írj a szevasz@gyuttmentfesztival.hu címre – igyekszünk mindenre válaszolni! (Apropó, pl. egy “ügyfélszolgálati” csapattársat is keresünk!) Hamarosan az önkéntes felhívást is közzé tesszük, de fékezhetetlen szervezőenergiák, gyüttment szellemiségű szövegírók, pénzügyi zsenik, hiteles polihisztorok – ne habozzatok, jelentkezzetek mielőbb!
Virtuális adománygyűjtő befőttesüvegünk száját is megnyitottuk, ha pénzzel támogatnátok a MEGYesületet:
MEGY Egyesület
Magnet Bank
16200010-10066812
(Jegyvásárlás külön felületen keresztül zajlik majd, hamarosan további infók.)
Köszönjük, hogy velünk vagytok!
Találkozzunk augusztusban Zebegényben!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.