Működhet-e a városi kommuna? – A MiCsoda összeköltöző közösség tapasztalatai

Időpont: 25. péntek 9 óra
Helyszín: Kápolnakert – tölgyes tisztás
Vajon hogyan működtetnek olyan kisközösségek, ahol egymás támogatásával erősítjük testi-lelki-szellemi működésünket? Létrehozható-e ökofalu jellegű házcsoport vagy településrész a főváros vonzáskörzetében? Hogyan gyakoroljuk az együtt-létet, illetve hogyan tudunk együttműködni a közös tér fenntartása érdekében? Hogyan lehet hatékonyan kezelni a fellépő konfliktusokat, mindennapi problémákat? A kérdésekre nem csak elméletben, hanem tényleges együttéléssel keressük a választ. Érzelmi alapú együttműködés megtapasztalását tűztük ki célul és az út során sokat tanultunk magunkról és egymásról. Két évünket értékelve arra jutottunk, hogy a továbblépéshez gyökeres átalakulás szükséges, amihez az egyéni irányokat összevetve döntjük el, hogy merre tovább.
Kik vagyunk
Markó Etelka “gyalogpszichológus”, tréner, egy kétéves szociálpszichológiai kísérlet aktív résztvevője. Gyerekkel és felnőttekkel dolgozik egyénileg és csoportosan. Legnagyobb tanítói a gyerekek.
Gerzsány Robi informatikus, antropológus. Résztvevő megfigyelőként 1994 óta járja a hazai és külföldi ökofalvakat. Részt vett a Helyteremtők és a szentendrei Rügy közösség szervezésében.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top