Mi lesz csütörtökön? Kapcsolódások és egymásra hangolódás az első napon

Az idei fesztivál fő témája a kapcsolódások lesz, ezért a csütörtöki napot teljesen ennek a témának szenteljük. Játékos foglalkozásokon keresztül keressük a kapcsolódási pontokat a természethez, az épített környezethez, a minket körülvevő emberekhez és mindezeken keresztül saját magunkhoz is.
Hisszük, hogy erre a Fesztivál a lehető legalkalmasabb helyszín: hiszen itt hozzád hasonlóan gondolkozó, közös értékrenddel bíró emberekkel találkozhatsz, ahol minden emberi történetben megtalálhatod azt a közös eszmeiséget, ami mindannyiunkat összeköt.
A programok felépítése a következő lesz:
Kora délután kezdünk, Berecz Ágival megvizsgáljuk, hogy ki honnan és miért jött a Fesztiválra, mit hozott magával, ez alapján egy térképet alkotunk, amelyen megjelenítheted azt is: mit keresel, mihez, kikhez kapcsolódnál a vidékre költözésben? Feltesszük magunknak azt a kérdést, hogy “…hol élek most, és hogyan juthatok el onnan, ahol most vagyok, a vágyott Gyüttment jövőmhöz?”
Ezután kétféle irányban lehet tovább haladni: az egyik csoporttal Lipka Borbála vezetésével felfedezzük a Fesztivál helyszíneit, eközben találkozunk az udvargazdákkal, akik röviden összefoglalják nekünk, hogy mi várható a következő négy napban a Fesztiválon, ajánlanak neked érdekes programokat, talán olyat is, ami elkerülte a figyelmedet a programok böngészése közben.
A másik csoporttal Orsi segítségével igyekszünk közös zenés táncra és játszadozásra hívni. A program egyszerű, de nagyszerű játékokkal indul, amelyek a kapcsolódást, az együttműködést és az egymásra figyelést libbentik fel előttünk a gyakorlatban, de olyan gyakorlat is lesz, ami a vita kimeríthetetlen formáira mutat rá, játékos formában. A közös kis játékok után, a ritmusok lágy ölén evezünk el a program végéig. A verbális kommunikációból a non-verbális beszédre váltunk és így oldódunk, lazulunk a Gründli Rétre.
Végül Trömböczky Napsugár, drámainstruktor hallgató kapcsol össze minket a Kötödében, a közös tér és idő tengelyén. Összeismertet majd gyüttment társaiddal, történeteken és érintéseken keresztül megismerve a sokféleségben a hasonlóságot. Ön- és társismereti drámajátékok és bizalomépítő gyakorlatok segítségével keressük majd a kapcsolatot, ami embertől emberig ér. Megtapasztaljuk, hogy hogyan lehet a játék a közösségépítés eszköze és malterja. És ha már kötöde: lesz sok méternyi fonal is…
Késő délután a Mátkafogó csapata is elkezdi műhelysorozatát, amely a párkapcsolatok útvesztőjében próbálja segíteni az eligazodást.
A napot egy tábornyitótűz zárja, és indítja az esti koncerteket…
Reméljük estére feloldódsz a Fesztivál forgatagában, magad mögött hagyod a külvilágot, és ráhangolódsz a körülötted lévő természetre, emberekre és befogadod őket a szívedbe.

Csütörtöki programjaink részletesen:

Nincs esemény

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top