Mátkafogó: találjunk párt magunknak!

Kati és Kornél lesznek idén a Fesztiválon a Mátkafogó házigazdái, akik épp a tavalyi Mátkafogó programon jöttek össze. 🙂 Megkértem Katit, hogy mesélje el találkozásuk történetét, és mutassa be az idei programokat is.
– Elmeséled a találkozásotok történetét?
– Mint utólag kiderült, mi már találkoztunk párszor a Gyüttment Fesztivál előtt, csak nem figyeltünk fel egymásra. Több emlékem is van arról, amikor ugyanazon a helyszínen voltunk, de nem volt meg a kapocs, és tavaly a Gyüttmenten csírázott ki ez a kapcsolat… A nulladik estén érkeztem meg a fesztiválra, és megláttam Kornélt a tábortűz előtt, aki valahonnan ismerős volt, és arra gondoltam, milyen kedvesen mosolyog ez a srác, úgyhogy odamentem hozzá. Elkezdtünk beszélgetni, és úgy alakult, hogy egész este beszélgettünk. Másnap elindultam a Mátkafogóra, és arra lettem figyelmes, hogy épp ő jön mellettem, ugyancsak erre a programra. Egymás mellé szegődtünk, elkezdtünk beszélgetni. Egy ismerősöm eközben ránk köszönt és megkérdezte, hogy ti együtt vagytok? Én pedig akkor azt gondoltam magamban, hogy “még nem” 🙂 Valahogy nagyon benne volt a levegőben, hogy itt történni fog valami… Aztán ő elment a férfi körbe én meg a nőibe.
A Mátkafogó programjaiban az volt a jó, hogy itt ki kellett nyilatkoztatni, hogy én most mátkakereső vagyok. Azzal, hogy felkötöttük a karszalagot, egy döntést hoztunk: mi most ezt akarjuk. Ezzel fókuszba került a párkeresés. Kornél elment a férfi körbe, és utólag azt mondta, nagyon jót tett neki, hogy végig tudta gondolni a csoportban, hogy van ő a párkereséssel, miken ment keresztül, most hol áll, mit szeretne, mire vágyik igazán.
A női-férfi külön kör után a csoportok találkoztak egymással. Ott egy térben mozgó játék volt, és egyszer csak elindultunk egymás felé. Azután már többször nem mentünk a mátkafogó programokra, hanem folytattuk magunk között…
– Neked mik voltak a tapasztalataid a tavalyi női körrel kapcsolatban?
– Én nagyon élveztem a női kört, izgalmas volt beszélgetni a többiekkel. Az volt nálunk a kérdés, hogy milyen társat szeretnél? Ezt a kérdést idén is szeretném behozni, mert segít végiggondolni, hogy mi az ami nekem jó, mit keresek én és mit akarok egy párkapcsolattól. Hajlamos voltam olyan férfiakkal összejönni, akikkel nem voltunk egymásnak valók. Ez a beszélgetés viszont segített összefoglalni magamnak, hogy nekem mi a fontos egy férfiban.

– Idén lesz e valami újdonság, ami tavaly még nem volt?
– Igen, sok újdonság lesz: a tavalyi programból leginkább a női-férfi kört tartottunk meg, ezzel fog indulni a program. Tavaly a női-férfi kör után a csoportok rögtön találkoztak egymással, egyből összemosódott a két kör, ami nagyon erős váltás volt nekünk, mert jó volt az elején csak nőkkel illetve csak férfiakkal külön-külön csoportban lenni. Idén több időt szeretnénk szánni arra, hogy kicsit átgondoljuk, amit ott hallottunk, ezért emiatt ezt a találkozást az idén már péntekre hagyjuk.
A többi eseményt a két kör után teljesen új lesz, mi találtuk ki. Lesz egy “gyüttmentesített” rapid randi, amelyre a fesztivál közönségére szabott kérdéseket hozunk. Utolsó nap mozgásos programmal készülünk ahol szavak nélkül lehet majd ismerkedni egymással. Olyan gyakorlatok lesznek, amelyek nem igényelnek semmilyen előképzettséget, de segítik az egymásra hangolódást, úgy hogy közben nem a szavakra fogunk figyelni, hanem ami azon túl van. A negyedik program egy közös alkotás lesz, egy landartos alkotást szeretnénk majd összehozni, ami talán egy mandala lesz. A fókuszban ismét az áll, hogy az emberek találkozhassanak egymással, és legyen lehetőségük ismerkedni, beszélgetni.
Idén is lesz karszalag, amit lehet választani, ebben az évben kihangsúlyozzuk, hogy aki nőket keres párnak, pirosat válasszon, aki férfit keres párnak kéket, aki pedig mindkettőre nyitott, ő pirosat és kéket is felköthet. Ezen felül még lesznek napi apró játékok, például összefutunk a teázónál, lesz ott egy ládika, amiben mindenféle kincsek lesznek. Ebbe szeretnénk a fesztiválozókat is bevonni, hogy hozzanak kis apróságokat magukkal (pl. egy szép kavicsot, termést). Ebből a ládikából bárki kivehet majd kincseket, és odaadhatja bárkinek, akinek szeretne ajándékot adni egy kedves bók kíséretében.
– Mi az amit még szeretnél megosztani a Mátkafogóról?
– Ha valakinek van egy ilyen doboza, amit kincsesládikónak fel tudunk használni, az jelezheti nekem a katicico@gmail.com címen!


Az interjút Tóth Miklós készítette.

A Mátkafogó programjai

Nincs esemény

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.