Bringázzunk együtt Zebegénybe!

Hornisch Mátyás vezetésével Gyüttment bringás csapat indul a Fesztivál helyszínére augusztus 23-án, csütörtökön. Mátyás nemrég letekerte a távot, és beszámolt nekünk tapasztalatairól:

A túra a Lánchíd pesti végéből indult. Egészen a Megyeri hídig vagy a járdán vagy a bicikli úton tudtam haladni. Szinte végig egyenesen haladtam északnak. A Megyeri híd után viszont kénytelen voltam a 2-es főút mellett haladni az autók mellett. Dunakeszi és Göd között egy erődsávon vezet az út ami igen szűk és egyenetlen. Göd és Szigliget között és a településeken, a főút mellett vezet az út közvetlenül. Vagy a járdán a gyalogosok között vagy egy keskeny ösvényen. Mire az ember Vácra ér a kedve is elmegy a biciklizéstől, annyira elege van már a zajból és szlalomozásból.

Ezért úgy döntöttünk, hogy Vácig vonatra ülünk, és Váctól tekerünk majd bringával Zebegényig. 

Váctól teljesen megváltozik az út. A főúttól távol széles bicikli út vezet a Duna mentén. Még fürdési lehetőség is nyílik egyes partszakaszokon. A bicikli út még a váci börtön mellett is elhalad ami nagyon érdekes. Verőce után, ahogy elkezd kanyarodni a Duna, meseszép látvány tárul az ember szeme elé, ahogy előbukkan a Visegrádi fellegvár. Innen már szinte csak gurul az ember Zebegényig.


Tehát a terv a következő:
Augusztus 23-án, csütörtökön 09:07-kor indulunk a Budapest-Nyugati Pályaudvarról vonattal, kerékpárszállítási lehetőséggel, és 09:32-re érünk Vácra. A csomagokat egy kísérő személy viszi tovább a vonaton, a többiek így megkönnyebbülve tekerhetnek tovább. Váctól a bringás út nagyjából 2,5 óra lesz.
Vácról 9:45-kor indulunk, így kb. fél 1 körül érünk a helyszínre.
Érdeklődni az erre létrehozott facebook eseményen lehet: https://www.facebook.com/events/469197100188564/ 
Jelentkezni ezen a linken tudtok: https://tinyurl.com/yd83tfye
Gyertek minél többen, ezt a túrát biztos nem felejtitek el!! 🙂

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.