Bemutatkozik a Gyógyító tér

Idén az egészség témája még hangsúlyosabb szerepet kap a Fesztiválon, egy külön teret szentelünk egészségünk, testi, lelki jól-létünk megőrzésének!
A tavalyi Elsősegély pontból nőtte ki magát a Gyógyító tér, amely Hont Márton felügyelete alatt az egészségmegőrzés szemléletét szeretné népszerűsíteni. Azokat a tudásokat gyűjti össze, ami mentén el lehet kezdeni gondolkozni azon, hogy mit tudunk ebből a tudásból saját életünkbe behozni. A Gyógyító tér az Elsősegély pont mellett három kisebb helyszínből áll majd össze:
A Masszázs pontban naponta 7 órában egyszerre 2 ágyon többféle masszázstípust lehet majd kipróbálni. Feliratkozni a helyszínen lehet majd.
A Mozgás térben különféle jógairányzatok bemutatására és kipróbálására lesz lehetőség. Bemutatkozik a hatha jóga, amely kezdők számára is bátran kipróbálható. Hargitay Réka az acro jógával ismertet meg minket, ahol párban lehet egymás testével jógagyakorlatokat végezni. Különösen ajánlott pároknak, emberi kapcsolatok fejlesztésére, a fizikai kötődés továbbfejlesztésére. Végül megismerkedhetünk a kalligráfia jógával is, amely kicsit a csikunghoz hasonló, de picit táncszerűbb mozgásforma.
A harmadik tér egy csendesebb, eldugottabb rész lesz az erdőben, a Meditációs tér. Kora reggel, és az esti koncertek előtt is tartunk majd hosszabb-rövidebb irányított meditációkat.
A Gyógyító térben előadásokat is tartunk majd, naponta maximum kettőt, amely a hétköznapokban is hasznosítható tudást szeretne átadni a természetgyógyászat, az akupunktúra, a gyógyító füvek és egyéb témakörök mentén. A részletes programbontást hamarosan ezen az oldalon megtaláljátok majd.
Az Elsősegély pont az ilyenkor előforduló kisebb panaszok, sérülések ellátása mellett orvosi tanácsadást is nyújt majd. Idén a Teaházzal együttműködve aki elsősegélyre jön valamilyen panasszal, annak egy gyógytea receptet írunk, amit a Teaházban válthat majd be 🙂 Sepsi Barbi aromaterápiás szakember fog remek recepteket összeállítani nekünk. Az elsősegély pontban két szakképzett elsősegély nyújtó szakember is rendelkezésre áll majd. Kisebb húzódásokra, izomsérülésekre a masszőrök is bevethetők lesznek.

Az egészségünk a saját felelősségünk. Gyógyulni nem akkor kell kezdeni, amikor betegek vagyunk, hanem az egészségünk fenntartása mindennapos figyelmet, törődést igényel. Része kell hogy legyen az életünknek, mert így tudjuk megőrízni az egészségünket. A különféle mozgásterápiák ebben segítenek, a meditálás a mentális egészséget alapozza meg, a masszázs pedig egy külső segítség a test öngyógyító energiáinak felerősítésére.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.