Ők zenélnek idén a Gyüttmenten!

Dobpergéééééés….. A Gründli réten felállított különleges Nagyszínpadunk esti zenei programját végre megosztjuk veletek!!!


Augusztus 23., csütörtök:

Zitherandom

Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián egyaránt citerán játszanak, és ez a játék átragad a nézőre is. Érezhetően stabil népzenei lábakon állnak, ám gyönyörű improvizációkon keresztül, átjárókat találnak a különböző zenei stílusok között.
És persze a Zitherandom koncert igazi jelenség:

 

Makám

A Makám zenekar szerves része volt a Magyar világzene megszületésének, a mai fiatal felnőtt generációt meghatározó zenekar. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Gyüttment Fesztiválon üdvözölhetjük őket!
A Krulik Zoltán alapította együttes kezdetben az etno-avantgard kelet-közép- európai követeként robbant a zenei életbe, mely korszakot (1984 -1990) finoman árnyalták az ázsiai, távol-keleti gyökerek, a balkáni és afrikai hatások s a kortárs zene repetitív elemei. Ez az irány folytatódott a 90-es évek lemezein (1990-1999) melyben az afro-amerikai zene, a jazz elemei ötvöződtek a Makám hangzásvilágába.

 

EarthJam

Ternyák Richárd és Várnai Ákos annyira összehangoltan játszanak transz-zenét, hogy nekünk is csak rá kell kapcsolódni és észre sem vesszük, hogy milyen messze kerültünk az ő kettejük világában, ahol jókedvű száguldással tartunk az ősi hangok birodalmából az űr lüktetésébe.
https://soundcloud.com/blueplanetretreat/spring-thaw

 

Augusztus 24., péntek:

ToSoDa Project

Ez a győri trió többek között saját készítésű handpannal emeli meg a hallgató lelki állapotát, olyan kreatívan, ami ragyogóan kitűnik a handpan-zenekarok közül. Hármójuk muzsikája akusztikus hangzással visz minket a fa törzsének a legbelsejétől a lombozat napsütötte leveleihez, ahol az égbolt éppen átadja kékjét a közelgő csillagoknak.

 

Korai Spontan Electric Ambient

A Korai Öröm tagsága szerencsére sose veszti el az érdeklődését, közös muzsikájukat így tudja már húszonéve fenntartani a frissesség. A Korai Spontan Electric Ambient kiegyensúlyozott alapokra fektetett törzsi megnyugvás.

 

Airtist (De-Hu)

Az Airtist a legősibb hangszert használja, amely már az ember megjelenése előtt évmilliókkal hallatta magát. Ez pedig, a levegő. A didgeridoon, dorombon, és beatboxon meglüktetett lég, valóban elemi erővel tölti meg a koncertjeiket

 

Augusztus 25., szombat:

Misztrál

A Misztrál már régóta a hagyományok és a költészet szellemével tölti meg a Dunakanyart. Bár szerteágazó műveltségük és hangszerparkjuk teszi őket Misztrállá, leginkább a kezdetektől fogva érezhető közösség az, ami ennyire hitelesen át tudja adni a Misztrál értékeit.

 

Meszecsinka

A telihold zenéje, melynek fénye valóban bársonyosan beragyogja az eget. Alig van már olyan ország ahol ne léptek volna fel, ne zsebeltek volna be hatalmas elismeréseket és exkluzív díjakat. Mégis, attól maradnak hitelesek, hogy nem adják fel őszinteségüket, és zenei indíttatásuk az ősiség mély kútjából ered, mely mindannyiunkban megvan, és mi frissen moshatjuk arcunkat a Meszecsinka katarzisában.

 

Augusztus 26., vasárnap:

Dzsinnkaladzsi

A Gyüttment Fesztivál egyik saját zenekara a Dzsinnkaladzsi, ők tartják a zenei teret, amelyben a Belső-Mongóliától Indiáig tart a vágta, még akkor is, ha végig a bokor tövében ülünk. A Dzsinnkaladzsi az mély keleti énekek és a jelen pillanat égi fúziója, és mi hallgatók vagyunk a létra.

 

Zuboly

Ágoston Béla és profi csapata a Zubolyban megtalálta a népzene és a tartalmas vidámság közös hangját. A mai popzene népzenébe ágyazva, a népzene könnyűzenei megközelítése az ő tálalásukban hiteles marad és mégis kiszórakozzuk magunkat. A Zuboly fellépett már Európa legtöbb országában, a MüPában, és most az erdő mélyére igyekeznek velünk.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.