Szombathelyi Tibor: élet és vidékfejlesztés az Élet Iskolájában

 
Szombathelyi Tibor bárdudvarnoki kiköltöző. Kb. 20 éve kezdte meg itt értékteremtő munkáját, mely szépen apránként, egy 3 hektáros biogazdaságban és egy nagy nyilvánosságot kapott “mézeskcsalásházban” virágzott ki. Mindez azonban csak a felszín. Ezek alatt az évek alatt gyakorlatban, a saját keze munkája nyomán tapasztalhatta meg, milyen megérkezni egy olyan életbe, amiben tényleg összhangban élünk a többi természeti létezővel, mindezt minden szépségével és buktatójával együtt. És nem utolsó sorban azt, milyen személyiségfejlődéssel jár együtt, ha valaki beleáll, és kifogást nem ismerve mindezt tényleg végigcsinálja.
Két éve úgy döntött, elkezdi megosztani élettapasztalatát a szélesebb nyilvánossággal. Az általa indított Az élet iskola, ahol nincsen diploma facebook csoport és oldal egyenként közel 10.000 követőt számlál. Ezen keresztül sokaknak segít folyamatosan elkezdeni újrakapcsolódni az ember legnagyobb tanítójához, a természethez magához. A vidék népességmegtartó erejének növelése szerinte ugyanis csakis az alapos személetmódváltáson keresztül valósítható meg – ehhez pedig kezdetben meg kell teremteni a feltéteit, hogy azok, akik ezt az utat választják, választanák együttműködve, egymást segítve tudják folytatni törekvéseiket.
A Gyüttment Fesztivál szombati napján, délelőtt 10 órától eddigi munkásságáról, az ezzel kapcsolatos jövőbeni terveiről fog mesélni. Vasárnap 10 órától pedig a gyümölcsfák alatt, kisebb körben tudjátok őt kérdezni, tudtok vele beszélgetni.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top