PDC képzés Pécselyen

Mi az a PDC?
A PDC a permukultúra-alapképzés bizonyítványa. A tanfolyam áttekintést nyújt a permakultúráról, eredetéről, alapelveiről, aktuális kérdéseiről és gyakorlati alkalmazásáról. Az akkreditált PDC képzés legalább 72 tanítási órából áll. A vezető oktatók mind rendelkeznek PDC-vel, és jelentős tervezési és oktatási gyakorlattal. A kurzus alapszintű tudást nyújt az ökológia, a talajtan és a vízgazdálkodás területein, illetve módszertani tudást a helyszíni elemzés és értékelés, a terület felmérés, illetve az évelő élelmiszer-termelési rendszerek témakörökben.
A kurzus Bill Mollison Permaculture Designers’ Manual (Permakultúra Tervezői Kézikönyv) című könyvére épül.
Kinek való a PDC tanfolyam?
Városi és vidéki nomádok, tenni vágyók, útkeresők, szakértők, érdeklődők, fenntarthatóságra törekvők, természetszeretők, magányos hősök és kisközösségek számára éppúgy, mint Neked, hogy közöségi élmények során közelebb kerülhess a benned is élő természethez.
Mit nyújt a tanfolyam?
A kurzus során számos olyan stratégiát és technikát fogunk áttekinteni, melyek elmélyítik az ember kapcsolatát a többi természeti létezővel. A tanfolyam elvégzése után alapszintű permakultúrás tervezői tudással fogsz rendelkezni, képes leszel ökológiailag fenntartható, a változásokra rugalmas stabilitással reagáló élelmiszer- és energia szolgáltató rendszereket, közösségeket, illetve emberi lakókörnyezetet tervezni.
Kölcsönös, együttműködő tanulás
A PDC kurzusokon alkalmazott tanulási forma, amikor közösen fedezzük fel a tudást, mindenki hozzá tesz, mert mindenkinek van valami megosztanivalója, mindenki tud tanítani valamit. Egyszerre tanulunk egymástól, a tanároktól és a környezetünktől.

A helyszín
A Hideghegyi Menedék egy három hektáros terület Magyarországon, nem messze a Balatontól. Egy induló projekt, melyen 2017 végén kezdődtek meg a munkálatok. Egy egykoron művelt hegyoldalon található, déli fekvésű lejtőt és egy fennsíkot is magába foglaló földterület, melyen egyelőre legelők, és pár kisebb ágyás került kialakításra. A telek nagy része nagyon gazdag élővilágú, Natura 2000 besorolású terület.
Jelenleg egy pár lakja állandó lakosként, hozzájuk sokan kapcsolódnak időszakosan. A terv, hogy egy permakultúrás elvek szerint működő önellátó gazdaság jöjjön létre, mely kombinálható ökoturisztikai, környezeti nevelési, öko-pszichológiai, művészeti elemekkel, és átmeneti otthont tud adni olyan emberek számára, akiknek hídra van szükségük, hogy a jelenlegiből egy új paradigmába tudjanak érkezni.

A képzésről részletes információkat itt találsz: https://pri.irish/pdc-pecsely-2018-julius-14-29/
Itt tudsz jelentkezni a képzésre: https://pri.irish/learn/courses/permaculture-design-certificate-course-hungary/
Képek a helyszínről:

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.