Mozgás tér programjai

A Mozgás Tér ad nekünk teret a különböző mozgásformák kipróbálására, illetve a napi testmozgás kielégítésére.

Hargitay Réka 

C:\Users\BATA\Downloads\U7A8333-768x1152.jpg

Réka 1999-ben lépett a Jóga ösvényére és útközben bőséges tapasztalatot gyűjtött különböző Jóga stílusokból, nemzetközileg elismert tanároktól & számos nemzetközi Jóga tanár tréningjén mélyítette tudását.  Réka 2008-ban találkozott először az AcroYoga-val, ami jelentősen meghatározta további útját. 5 évvel később elvégezte a tanárképzőt Jason Nemer-rel (AcroYoga társ-alapítóval) Mexikóban; Képesített Acro Yoga International tanárként biztonságos és bátorító légkört teremt a fokozatos tanulásra.

Honlapja: http://flow2fly.com

Akro Jóga

Az akro jóga játékos ünneplése az emberi kapcsolatoknak. 

Egyszerre hat testünkre, lelkünkre és szellemünkre, hiszen ötvözi a Jóga bölcsességét és az Akrobatika játékosságát a gyógyító művészetek (Thai Jóga masszázs) szeretetteljes odaadásával. 

Lehetőséget nyújt adni és kapni is, támogatni, megemelkedni, mit sem sejtett képességeidre rácsodálkozni és sikerélményekben osztozni. Ezen felül az Akro Jóga gyakorlás kiváló alkalom a belső gyermek felfedezésére és az önfeledt kacagásra. 

Akro Jóga workshop a NAP jegyében

A Nap-gyakorlás leggyakrabban az úgynevezett „repülésben”, illetve „L-basing”-ben mutatkozik : A BASE (bázis, aki alul van) hanyadt fekszik a talajon és a FLYER-t (repülő, aki felül van) egyensúlyozza vagy mozgatja a talpain. A legfontosabb kapocs a hármas egységben az úgynevezett SPOTTER (biztosító), aki a figyelő szerepében védi a gyakorlókat bevált biztosítási technikákkal, igazításokkal és segíti kommunikációt.

A Nap-gyakorlás elsősorban akrobatikai elemek megtestesítéséről szól – jógikus és közösségi szellemben. Ilyenkor előfordul, hogy felszínre sodródik egy-egy természetes félelem, vagy berögződött vélemény a saját képességeinkről vagy a közösségéről. A lépcsőzetes és biztonságos tanulás során lehetőség nyílik ezeket oldani és átalakítani. Az önfeledt kacagás, a belső gyermek spontán megnyilvánulása, a fokozott jelenlét és a kimagasló közösségi sikerélmények biztosítanak maradandó szép emléket.

Akro Jóga workshop a HOLD jegyében

Az AcroYoga Hold gyakorlásban egybe olvad a Thai masszázs passzív nyújtása a Partnerakrobatika repülésével (˝L-basing˝), ezt nevezzük terápiás repülésnek. Ilyenkor a flyer teljesen ellazulhat, átadhatja az egész testkontrollt a base-nek és a fordított testtartások jótékony hatásait élvezheti erőkifejtés nélkül. Nagyszerű módszer a gerincoszlop teljes tehermentesítésére, és megnyújtására (˝spinal elongation therapy˝), valamint a törzsizomzat és az ízületek ellazítására. A hold gyakorlás – a terápiás repülés és Thai masszázst adva & fogadva a talajon – a bizalom, a kapcsolódás, a töltődés, a test tudatosság, a gondozás és az elengedés rítusa.

Brávácz Alexandra 

Hatha jóga

Brávácz Alexandra jógaoktató vagyok, 2012 óta oktatok, elvégeztem a hatha, gyerekjóga, vinyasa flow és a női jóga oktatói képzéseket. Mégis azt vallom, hogy a jóga egy. Még akkor is, ha előtte hangzatos, különböző jelzők állnak, mégis mindegyik jógairányzatnak egy a célja: citta vrtti nirodha – azaz megfékezni és irányításunk alá vonni gondolatainkat, érzelmeinket. Végső cél megismerkedni önmagunk valódi természetével. Ezáltal megértjük tudatfolyamatainkat, késztetéseinket, berögzült szokásainkat és talán van esélyünk változtatni. Célom, hogy az óráimon tapasztaltakat beépítsék a gyakorlók a hétköznapokba és ott változtassanak, ahol szükséges.

A fesztiválon kívül Budapesten tart magán vagy csoportos órákat, illetve egész évben utazásokat és táborokat szervez az Útközben jóga égisze alatt. 

Honlapja: https://www.utkozbenjoga.hu/rolunk

selmeci csongor.jpg
C:\Users\Edina\Downloads\Ágicafényképfoto.jpeg

Selmeciné Bogdán Ágota és Selmeci József Csongor

Hatha jóga   

Selmeciné Bogdán Ágota és Selmeci József Csongor vagyunk a Magyar Jóga Társaság és a Magyar Jóga Akadémia vezetői. 

A jóga az emberiség egyetemes tudása a világ és benne az ember működéséről. Szeretnénk bemutatni a jóga technikáinak azon alkalmazásait, amelyek a mai ember életében hasznosak lehetnek, könnyen tudnak megoldást nyújtani a rohanó élet kihívásaira. 

Grégory Chavelier    

48130334256_b8d2965c40_o.jpg

Kontakt Improvizáció mint Gyógyító-Holisztikus tánc 

Grégory Chevalier vagyok, 14 éve Magyarországon élő francia, holisztikus táncoktató és előadóművész. 

A Kontakt Improvizáció egy csodálatos gyógyító eszköz emberi kapcsolatokra és közösségekre. Ebben a táncban az esztétika valódi kapcsolódásokon keresztül nyilvánul meg. Egy folytonos kifinomult újraértelmezése az érintés művészetének, intimitásnak szexualitás nélkül. A táncban a partnerem a tanítóm, különösképp ha kevesebb tapasztalattal rendelkezik mint én. Ennek a mozgásnak a célja : feloldódni és megérteni egy közös folyamatot szavak nélkül, rácsodálkozni testünk mozgására és képességeire.

A 3 nap tematikája: 1. nap: saját táncom, 2. nap: a táncod és a táncom, 3. nap: a kollektív tánc

Leél-Őssy Tamás  

leél.jpg

Chi Kung

1978-ban születtem, Buddhista Főiskolát végeztem karate – és japán szakon – itt ismerkedtem meg a chi-kunggal. 2008-ban találkoztam első kínai mesteremmel, Zhang Shen-nel, aki chi-kung gyógyító, energiagyógyász és harcművész volt, a Shaolin templom szerzetesétől, Que Ah Shui-tól tanult. Négy évig tanultam tőle, ezek után visszatért Kínába, azóta én viszem tovább a gyakorlást.

Szele Kata 

C:\Users\Edina\Downloads\Trikonasana.jpg

Hatha jóga 

Ha szó napot jelent, a Tha pedig holdat. A Nap és Hold értelmezhető a főbb erőcsatornákként (pingalá, idá) is. A hatha jóga gyakorlatok jelentős része ugyanis ezeket a csatornákat tisztítja. A hatha jóga megtanít, hogyan csendesítsd el az elméd, ha túlpörgetted magad, vagy hogyan légy energikusabb, aktívabb, ha épp kevés az energiád. Másfél óráig tart az óra ahol több ászanát (stabil testhelyzet) egymás után végzünk. Az ászanák sorát olyan gyakorlatokkal kezdjük, amelyek bemelegítik, nyújtják, hajlítják, és erősítik testünk különböző pontjait, mindemellett egy részük jótékonyan befolyásolja egyensúlyérzékünket és koncentrációs képességünket. 

Jakab István 

3-1-2 meridiántorna 

C:\Users\user\Downloads\IMG_6708.JPG

Mi a 3-1-2 meridián torna? Nem csupán testmozgás, hanem a hosszú, egészséges élet titka. 3 akupunktúrás pont masszázsával (3), hasi légzéssel (1), guggolással (2) és dinamikus mozgássorral 20 perc alatt képes harmonizálni testünket, lelkünket a meridiánokban áramló energia-egyensúly helyreállításával. Nincsenek mellékhatásai, bárhol, bármikor gyakorolható. Ingyenes és semmiféle beruházást nem igényel. A gyakorlatsor eredményesen kezeli a különböző szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri, légzőszervi, érzékszervi, mozgásszervi és idegrendszeri problémákat. A napi rendszeres gyakorlás ajánlott 🙂

Dombi Krisztián 

C:\Users\BATA\Downloads\67843218_495154487982557_6330111667736674304_n.jpg

Csoportjátékos erőfeszítés 

Eszedbe juttatjuk milyen izgalmas volt gyerekkorodban egy szabály-játék keretében, pörögni, ugrani, vagy elkacsásulni. Felnőttként a játékok hasznát a közösség építésben és az unaloműzésben, önismeretben is meglelheted.  Gyere koszolható tróntermi palástodban.