Kifogásfelejtő

Egész nap rohansz, megállás nélkül, rabul ejt a munka-család-egyéb kötelezettség szentháromság, nincs időd, energiád az összes divatos szuperfood kaját kipróbálni, megelégszel egy fonnyadt zsemlével vagy a kifőzdében egy olajban úszó, felismerhetetlen étellel?
Elvesztél a bio, nem bio, őstermelőtől vásárlás, növényi tejek, ízfokozó, tartósítószermentes, zéró hulladék útvesztőiben? Különben sem vagy milliomos, hogy egy falat ilyen-olyan termékért ezreket fizess?
„Jaaa, főőőzni, azt köszi nem, nem akarok órákig a konyhában álldogálni. Házilekvár, házi savanyúság, szörpök, egészséges ételek? Nem, erre én nem vagyok képes, ez teljes embert igényel, különben sem értek hozzá és még sosem csináltam ilyet.”
„Piacra éééén, mikor utálom a tömeget?”
Ugye magadra ismersz Te is? Melyik a Te kifogásod? Mert biztos van Neked is. Nekem is.
De tudom, hogy szeretnél egészségesebben élni, saját lekvár enni, télen elővenni egy-egy üveg savanyúságot a kamrából, borongós őszi estéken egy jó bögre teát megédesíteni egy kis gyógynövényszörppel, a vendégeidet meg elvarázsolni valami igazán különlegessel.
De nyugi, jó helyen jársz, mert gyakorló kifogáskeresők vagyunk mindannyian, csak elötted járunk egy kicsivel és próbálunk megszabadulni tőlük. Ha van kedved és egy kis energiád, mutatunk néhány sallangmentes, egyszerű, olcsó természetes élelt-italt, meglátod, nem is olyan bonyolult mindez.
Ezzel a cikksorozattal azokat a kezdő konyhatündéreket szeretnénk megcélozni, akik túl nagy falatnak találják a természetes konyha világát, kevés pénzük és idejük van minderre, de a lelkük mélyén vágynak rá.
Mivel a tízezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik, tedd meg velünk az első utadat! Menni fog, mert minden együtt megy!
A Gyüttment Fesztivál ideje alatt a Közösségi konyhában várhatóan élőben is lehetőség nyílik kipróbálni, megkóstolni néhány receptet, kérdezni és együttgondolkodni. Ugye ott leszel?
A cikksorozat írója Bagi Mónika.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.