Bemutatkozik az Élettér

Hogyan lehet az életterünket kialakítani és működtetni a természettel összhangban, a környezetünket kímélve?
Erre sok különböző megoldás kínálkozik, kezdve a helyben megtalálható anyagok kézzel és lábbal 🙂  való megmunkálásától, egészen a természetes alapanyagok profi, modern technológiákkal, “high-tech” gépekkel való feldolgozásáig…
Egy mindenesetre közös bennük: a cél a természet minél kisebb igénybevétele az építés alatt és után. Bármit bármivel kombinálni ér!
Az Élettér témái ennek megfelelően széles spektrumon mozognak majd: lesz szó építésről természetes anyagokból, mint például a szalmabálaház, kenderház, vályogház, dombház, jurta, valamint beszélgetünk majd a bennük való életről is. További fontos téma a régi vályogházak felújítása is.
Az építés persze itt nem áll meg: szó lesz még a komposzt toalettről, komposztkazán-tömegkazán témáról, esővízhasznosításról és szennyvízszűrésről, valamint a napenergia hasznosításáról, a napelemek és kollektorok világáról is.
Az Élettér gazdája idén Illés Ádám lesz.

10 éve Angliában élünk párommal és 3 lányommal. Építőipari vállalkozást vezetek, eleinte szerkezetépítéseket, hagyományos felújításokat végeztünk. 2014-ben váltottam, azóta házak energetikai felújításával természetes anyagokkal, kenderbeton szigeteléssel, parafás, ‘lélegző’ mész alapú vakolatok alkalmazásával foglalkozunk, valamint régi, műemlék házak felújításával.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.