Udvargazda: Kislépték Egyesület
Mire számíthattok az udvarban?
-A Kislépték Egyesület a kisléptékű helyi termék előállítók, a kistermelők, kézművesek, falusi agroturisztikai szolgáltatók érdekeit képviseli, valamint a jogszabályokat számukra érhető módon közvetíti.
A Közösségi konyha helyszínén péntek délutántól vasárnap délig kialakításra kerül egy állandó SÖRHÁZ a sörfőző kurzusnak és tanácsadásnak, kézműves sör vásárlási lehetőséggel, és egy SAJTHÁZ a sajtkészítő és sajtfüstölő kurzusnak, tanácsadásnak, sajtvásárlási lehetőséggel.
A helyszín tervezett programjai:
JOGI KUPAKTANÁCS
Idén is helyszíni jogi kupaktanácsot működtetünk, aminek keretében jogsegélyt kaphatnak az érdeklődők – lehetőleg előzetes regisztrációval, maximum 1 órában/fő
fő témáink:
- földvásárlás, földhasználat
- adatvédelmi előírások GDPR
- webshop és házhozszállítás, KIADVÁNY erről részletesebben itt olvashattok: https://www.kisleptek.hu/kistermelo_webshop/
- szervezeti, baráti étkezések, főzések témában, részletes KIADVÁNY erről: https://www.kisleptek.hu/kozossegi_etelkeszites/
- kistermelői szabályok, helyi piac, higiéniai előírások témája, részletes KIADVÁNY erről: https://www.kisleptek.hu/kistermeloi_jhgy_2017/
Az előzetes regisztrációt hamarosan elindítjuk…
VIRÁGOK világa az étkezésben..
Legtöbb programunkat ebben a témakörben fűztük össze, tágan értelmezve a virágot, a növényektől a gyümölcsig.
fő témáink:
- komló virágból sörfőzés
- bodzavirág szörpöket tesztelünk
- olt-e a tejoltó galaj tejet? Kísérletezz velünk!
- ehető virágokat használunk mézeskalács díszítéshez a pékkurzuson, és a reggeli smoothy készítéshez
- játsszatok velünk a fűszer és aromanövény felismerő totóval!
MESTER- és MESEKURZUSOK
- a sajtházban készítünk sajtot, sőt a sajtfüstölés praktikáit is megismerhetjük.
- sörfőző kurzus lesz a Sörházban
- MESE debütálás lesz, melynek címe: SAJTFÖLD meséje.
- megtudhatjuk mitől jó egy cefre, és ha lesz miből, el is készítjük.
- mézeskalácstésztát készíthetnek a kicsik és nagyok, melyet ki is sütünk.
- mobil gasztro – eszközbemutató.
A kóstolókhoz minden érdeklődő hozza a saját poharát, edényét!
Meghívott vendégeink, tagjaink és tagszervezeteink lesznek a programok során segítségünkre, így a
- Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete
- Dunakanyar-Pilis Helyi termék Szociális Szövetkezet
- Mircz Nárcisz sajtkészítő mester
- Csendesné Dolinay Margit pékmester a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjétől
- Kőváriné Dr. Bartha Ágnes jogász, vidékfejlesztő, fenntarthatósági szakértő
- Szabadkai Andrea vidékfejlesztő
- Horváth János adó és jövedéki szakértő, a Kisgörbői pálinkafőző mestere
- Kujáni Katalin REL szakértő
- Dr. Major Ágnes agrárjogász, ügyvéd)
Részletes programbontás hamarosan…