Bemutatkozik a Gyógyító Rét

A Gyógyító Rét egy fákkal körbeölelt, napos rét, amit a fesztivál idejére megtöltünk különféle testi, lelki és szellemi gyógyító programokkal. 

A tavalyi Gyógyító tér elképzelését szeretnénk idén is továbbvinni és kibővíteni. Olyan workshopokat, előadásokat és gyakorlatokat gyűjtünk egy csokorba, melyek hozzájárulhatnak az ember testi-lelki és szellemi egészségének és egységének megőrzéséhez, helyreállításához. 

A szervezői munkáról idén Bata Edina, Tóth Dalma és Tirk Emőke gondoskodik. Dalma a helyszínen is megtalálható majd, mint a mozgás-masszázs-meditációs tér koordinátora. 

Dalma, Emőke és Edina

A Masszázs ponton különböző masszázstípusokat illetve masszázsterápiákat próbálhatnak ki az érdeklődők, mint a shiatsu, a Dion terápia, a thai masszázs illetve a gyógymasszázs. 

A Mozgás térben a korán kelők hatha jógával vagy chi-kunggal is indíthatják a napjukat. Azonban annak is lesz lehetősége kipróbálnia ezeket a foglalkozásokat, akik később ébrednek, mert a nap folyamán további jóga és chi-kung gyakorlásra is lesz lehetőség.
Az Acro-jóga során kipróbálhatják, hogyan viszonyulnak a másik emberhez: bizalom, nyitottság, elfogadás, egyensúly – az izmokon kívül ezeket is megdolgoztatja ez a mozgásforma.
Mindezeken kívül egyéb alternatív mozgásformákat is szeretnénk behozni a térbe, így többek között az autentikus mozgást illetve a kontakt improvizációt.

A belső elcsendesedést elősegítő meditációs gyakorlatoknak idén nagyobb teret szeretnénk biztosítani, ezért a Elcsendesülés Terén egész napra szervezünk különböző hosszúságú és típusú meditációs gyakorlatokat. Ezekre várjuk a gyakorló meditálókat és azokat is, akik még csak most ismerkednének a meditáció alapjaival. 

A Gyógyító Rét

A Gyógyító Fa tere az egészséges életmóddal és népi gyógyászattal kapcsolatos workshopok és előadások számára biztosít otthont. Ez a hely az előadások között és után mintegy pihenő térként is szolgál az idelátogatóknak, ahol a fesztivál forgatagától picit  távolabb lehetőség lesz töltődni, megpihenni.
A hangok által relaxálni vágyók pedig hangfürdőn-hangmeditáción is részt vehetnek.

A mélyebb lelki témákkal, női-férfi minőségekkel, illetve kapcsolódással foglalkozó programoknak a Nap-Hold tér ad helyet. A tér házigazdái Tirk Emőke, Bata Edina és Leél-Őssy Tamás. https://gyuttmentfesztival.hu/bemutatkozik-a-nap-hold-ter/

A Gyógyító Réten kap helyet az Elsősegélypont is, ahová 0-24 órás ügyelettel lehet fordulni sérülések, rosszullét esetén. Az Elsősegélypont koordinációját idén Mészáros Bálint látja el, aki népi gyógyászati módszerekkel is segít a problémák orvoslásában.