Átalakuló világunk a metafizika és az új tudományok tükrében – Ruzsa Ágota Éva

MindenKi dialógusa. A 7. sugár és a Cselekvő szeretet. Átalakuló világunk a metafizika és az új tudományok tükrében.
A 7. sugár és a kozmikus intelligencia? ​A ​​világ, mint energia? A világ, mint kifejlődő, kibontakozó tudat​i tér?
Természet és társadalom. Az ember, mint öko-spirituális “bába” az Új Eon hajnalán.
A fenti kérdések mentén egy rövid felvezető után célunk, hogy közösen átgondoljuk, feltárjuk és megértsük azokat a folyamatokat, melyek jelenünket meghatározzák, melyekben ilyen vagy olyan módon, de cselekvő résztvevők vagyunk.
Érintünk társadalmi, politikai, gazdasági és kultúrális, oktatási, stb kérdéseket, ie. mindazt amiben “élünk, mozgunk és életünket bírjuk”.
Időpont: augusztus 26. szombat 11 óra
Helyszín: Kápolna kert – tölgyes tisztás (beszélgetős hely)
Ruzsa Ágota Éva bemutatkozója:
Személyes és közösségi és társadalmi átalakulást valló és támogató térteremtő facilitátor vagyok.
Tanárként kezdtem, trénerként folytattam, majd un.holisztikus coach és facilitátor, rendszerállító szakember szerepekben dolgozom, bár, mikor lehetőségem adódik, továbbra is szívesen tanítok egyetemi keretek között is. Napjainkra személyes és szervezeti és közösségi fejlesztésben elköteleződve leghitelesebben a térteremtő elnevezést használom, mivel egyre inkább azt tapasztalom, hogy a helyesen felismert szándék mentén kialakított terek képesek rendszerszintű változáshoz vezetni.
Ennek adott a saját ideje és ütemezése, de ha én, és mi nem tudjuk a növekedéshez, kibontakozáshoz szükséges teret megteremteni, akkor komoly ellenállásra számíthatunk.
Életpályámból és a mai, megváltozott viszonyokból következően számos kérdés mocorog bennem az intergenerációs kapcsolatok, az Új kor és a Régi kor viszonylatában. Fontosnak tartom még a kollektiv, társadalmi és történelmi sebek gyógyulását, és e téren leginkább a Kárpát-medencei, Duna menti népek és közösségek egymásra találását.
Eredendően angol tanár, társ-alapító, tanulmányi vezető az International House nyelviskolában: 80s évek.
1989-ben társ-alapító Szepes Mária és Özv. Sinai Magdolna, W.Charon feleségével közösen az Ariadne Gaia Alapítványnál. www.ariadnegaia.com
2007-ben alapító-kurátor a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért, SoL Hungary alapítványnál.www.solhungary.hu
A Budapest Klub kreatív tagja, a Tűzmadár alapítvány (tuzmadaralapitvany.hu ) kuratóriumi tagja, a Magyar Facilátorok civil Társaságának társ-alapítója www.facilitatorok.com , korábban az Emissary International nemzetközi spirituális szervezet és a Global SoL (Society for Organisational Learning) ex-vezetőségi tagja, A The World Café módszer és az Art of Hosting módszer hazai zászlóvívője.
De talán, ami a legfontosabb, az a Co-counselling International (www.cocohungary.com), melynek hazai társ-alapítója, trénere és képviselője vagyok. Miért is? mert ez az a szervezet, amely hálózati, önszerveződő, nem intézményesült, az önfejlesztést a közösségi terekbe is már a 70-s évektől kiterjesztő, a személyes és a transperszonális tereket egységben látó közösségi tér. ÉS ez nekem a legfontosabb…ha és amikor lképesek vagyunk ebbe a térbe beletudni még a természeti, Gaia által bennfoglalt világot is.
Ruzsa Ágota Éva, www.agotaruzsa.com

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.