Kovácsolj Kovács Péterrel

Az idei év Gyüttment Fesztiválján alaposan elmélyülhettek a kovácsolás mesterségében. Olvassátok alább a nevéhez hűen mesterséget választó Kovács Péter bemutatkozóját. A fesztiválon, a bemutatók mellett ti is belekóstolhattok a mesterség egy-egy kisebb szeletébe 🙂

Kovács Péter vagyok, 23 éves. Tolna megyébenélek, 7 éve tanulom a hagyományos kovácsmesterséget, mára már jó minőségű, míves munkák kerülnek ki a kezemből.
Mindenféle autentikus kézi szerszámot és használati eszközt szeretek készíteni, javítani és használni. Ebben a témában igyekszem elmélyülni. Baltát, vésőt, kis kapát, ásóvillát, tüzikutyát, aszatolót, vonókést, ajtó vasalatokat, fali fogast, tűzi fogót, csiholó acélt, kaptárszolgát, kandalló készletet és rengeteg különböző ezközt készítek a hagyományos kézi kovácsolással.
Döntő többségben régi vas tárgyak, csapágyak, rugók stb. újrahasznosításával készülnek a műhelyemben a munkáim.
Szívesen osztok meg gyakorlatias fortélyokat, amit az eszközök, szerszámok készítéséről, használatáról és karbantartásáról tudni kell. A szerszámok nyelezésével kapcsolatban is sok hasznos fortély van a tarsolyomban.
Legutóbb a Kassai völgyben, a Nagy lépés-en találkozhattatok velem.
 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.