Organikus tanulás, öko-logikus táplálkozás – Adorján Éva

Organikus tanulás: játék, bizalom, lelkesedés – ELŐADÁS
Amikor játszunk, vagyis elmélyedünk valamiben és lelkesedünk, észrevétlenül mozgatunk meg óriási energiákat, halmozunk fel rengeteg tapasztalatot és tudást. Ez a leghatékonyabb tanulási forma, ezt mindenki tapasztalatból tudja, mégis gyakran megfeledkezünk róla. Miért felejtjük el, mitől félünk? Mit nyerünk és van-e vesztenivalónk ha a bizalmat, a szabadságot választjuk? Miben áll a valódi bizalom?
A szép elméletek mellett a gyakorlati megvalósításról, a feltételek megteremtéséről is fogunk beszélgetni.

Egészségről, táplálkozásról öko-logikusan – ELŐADÁS
Hogyan szolgálja az egészségünket a természetközelibb életmód? Mit jelent a gyakorlatban az organikus, természetes lét és táplálkozás, hogyan valósítható meg és milyen hatással van a testünkre, lelkünkre? Használjuk ki és élvezzük az öko-logikusabb élet “mellékhatásait”!

Finomságok egészségesen – nyers édességek készítése és beszélgetés a nassolnivalókról gyerekekkel (és felnőttekkel) – WORKSHOP
Mik az egészségesek ételek, nassolnivalók és mik egészségetelenek? Mitől egészséges vagy egészségtelen egy étel? Ilyen és hasonló kérdésekről beszélgetünk majd a gyerekekkel, miközben egyszerű – gyerekek által, egyedül is elkészíthető – finomságokat készítünk. Sürgés-forgás közben ötletelünk is majd, milyen hasonló dolgokat tudnak még elkészíteni otthon, majd természetesen megesszük amit (nem)főztünk.

Adorján Éva bemutatkozója
A természet és a természetesség szeretete, az öko-logikus gondolkodás az életem minden területére kiterjed. Az étkezésen, testápoláson, környezetre gyakorlolt hatásunkon túl a tanulás, a kommunikáció, az önmagunkhoz való viszony is újragondolható ha feltesszük a kérdést: mi lenne a természetes? Természetes, alapvető készségünk például a tanulás. Természetes és szükséges lenne a bizalom megtapasztalása is: szükséges önmagunk és a körülöttünk lévő világ megismeréséhez és a kommunikációs készségeink fejlődéséhez is. Most, egy év tanítás után leginkább a ez a kérdéskör foglalkoztat, miközben változatlanul egyszerűsítem az életmódom. Finomított alapanyagok, kész ételek, gyári kozmetikumok messze elkerülik a házunk táját, miközben egyre közelebb kerülünk a vágyott nomád élethez.
2013-ban kiadtam egy könyvet Egészséges finomságok címmel nyers vegán édességek készítéséről, később a Naspolya Nassolda receptjeinek kidolgozásával foglalkoztam. 2016-ban végeztem művészetterapeutaként, a 2016/17-es tanévben pedig tanításra adtam a fejem, szerencsére, mert rengeteg tapasztalattal gazdagít a gyerekekkel való munka.
 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top