Házikó – egy ételkészítő vállalkozás, ami tényleg vidéket fejleszt.

Az utóbbi időben sokat beszélünk város és vidék kapcsolatának újrafelfedezéséről.
De mit is jelent ez valójában? Egyáltalán mennyire vagyunk távol a természetes egyensúlytól, ami országunkat pár évtizeddel ezelőttig hagyományosan jellemezte? Mindez szépen kirajzolódik akkor, amikor valaki nekiáll feldolgozott élelmiszert készíteni úgy, ahogy azt alapból kéne: csak fenntarható méretű gazdaságokból származó, egészséges, magas beltartalmi értékű, friss, hazai alapanyagokból dolgozva. Mai előadónk 2014 nyarán többedmagával nekivágott, hogy ezt ténylegesen, magas szinten megvalósítsa. A Budapest belvárosában működő élelmiszerüzemükben minden egyes termék az utolsó molekuláig lekövethető, hogy pontosan honnan származik, hova kerül a vásárló pénze.
Egy teljesen szabadon átvehető, életképes üzleti modellt alkottak, ami ha elterjed, alapjaiban tudja helyreállítani a város és vidéke kapcsolatát, állapotát. Érdemes megnézni ezt a 18 perces előadást!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top