Ki vagyok én a másik nem terében? – Önfejlesztők Birodalma csapata – műhely

Időpont:
augusztus 27., péntek
09:00 - 12:00

Helyszín:
Közösségi udvar


Bármit is tegyünk, bármivel is foglalkozzunk, a tudatos cselekvés, a tudatos jelenlét minőségi eredményekhez, hatékonysághoz és örömhöz vezet. Ez érvényes kapcsolatainkra is.

Ha egy kapcsolatban (legyen szó egy egyénhez vagy egy közösséghez való kapcsolódásról) tudatosan vagyunk jelen, tudatosan éljük meg, fejezzük ki és kommunikáljuk érzelmeinket, érzéseinket, az minden tekintetben minőségi ugrást fog eredményezni az adott kapcsolatban és a lehetőségek tárházának ajtaját egyre szélesebbre nyitja.

Az érzelmeink mindenhol ott vannak velünk, hatnak a gondolkodásunkra, a tetteinkre, a viselkedésünkre, a döntéseinkre, ítéleteinkre, és hatnak a körülöttünk élőkre még akkor is, ha nem mutatjuk, vagy nem mondjuk ki őket. Ezek az érzelmek és a rajtuk fürtökben lógó gondolatok ott vannak a térben, befolyásolják kis és nagy közösségeink életét, és ami fontos meghatározóan szólnak bele a jövőnk alakulásába. Épp ezért fontos tudatosítanunk ezeket az érzéseket és a velük együtt járó gondolatainkat, melyek a mi valóságunk ugyan, de sokszor nem a teljes Valóság.

Ha tudatosítjuk őket, kiderülhet, hogy mi a valódi vágy, igény vagy esetleg félelem a hátterükben. Ezek tisztázásával és kommunikálásával egyúttal azt is meg mutatjuk, hogy létjogosultsága van ezeknek az érzéseknek, még akkor is, amikor (esetenként) ezek ellenkeznek a társadalmunkban és a kultúránkban ható képekkel, hiedelemrendszerekkel.
Önmagunk kiteljesítésének feltétele, hogy mi magunk létjogosultságot és elfogadást adjunk a bennünk csírázó, éledő, fejlődő, netán dübörgő érzéseknek és tegyük meg ugyanezt a közösségeink, szeretteink érzéseit illetően is. Ezért van szükség az érzelmeink tudatosítására, felszabadítására, elfogadására. Különösen fontos terület ez a férfi-női viszonylatokban megjelenő érzések világában, mert ehhez a területhez rengeteg tabu, előírás, elfojtás, előítélet kapcsolódik.

A workshopunk célja utakat mutatni érzelmeink feltárásához, tudatosításához, megsejteni milyen csapdák vannak ebben, hogyan kerülhetjük el ezeket és gyakorolhassuk az elfogadást magunk, a többiek, valamint a nagybetűs Férfi és Nő iránt.
Erre hívunk Titeket egy védett térbe, ahol játékosan dolgozunk testtudatosságunk bölcsességét is használva, kapcsolódásokat megélve az érzéseink megfigyelésével és szükség esetén, átbeszélésével.

A maximális létszám 25 fő

Önfejlesztők Birodalma bemutatkozó

Egy éve, 2020 tavaszán fogalmazódott meg a gondolat, hogy létrehozzunk egy olyan platformot, ahol az önismereti útra lépők az online térben tudnak elérni olyan anyagokat, melyek tematikus coaching folyamatokat reprezentálnak vagy speciális módon segítenek egy-egy témát önállóan feldolgozni. Ehhez hoztuk létre az https://onfejlesztokbirodalma.hu oldalt és ezzel együtt tervezünk egy klubot működtetni, ahol az önismeretre vágyok mind az online, mind az offline térben tudnak találkozni, tapasztalataikat kicserélni és egymást támogatni a saját egyéni fejlődésükben.

Jelenleg három coach, tréner (Mezei Gyöngyi, Molnár Adrián, Szalay Csaba) valamint egy IT szakember (Kalló Bernát) a csapat tagja.

Programtartók

Szalay Csaba coach, tréner,
Közgazdász szociológusként végeztem 1996-ban, azóta sok féle dologgal foglalkoztam, de ami számomra fontos, hogyan tudom támogatni embertársaim érzelmi-lelki fejlődését a tudatosodás útján. Coaching folyamatokat vezetek és tréningeket tartok már 15 éve. Egyéni folyamatokban speciális területem az intimitás, főleg nőiség témában viszek komplex folyamatokat, melyek a coaching mellett, érzékenyítő masszázsokkal és labirintusjárással egészítem ki. 2012-ben és 2013-ban szerveztem Intimitás fesztiválokat és Intimitás esteket. Tréningek terén elsősorban kommunikációs, stresszmenedzsment, csapatépítő és szervezeti átalakítást segítő folyamatokat tartottam. Új, de nagyon mélyen érintő terület volt számomra az utóbbi két évben a kapcsolati erőszak témában szakembereknek tartott érzékenyítő és csapatépítő tréning sorozat. Viszont az a tapasztalatom, hogy a kognitív munka csak egy bizonyos mélységig tud hatni az ember akarat-érzés-gondolat rendszerében, ezért kapcsolom össze a test munkát (mozgás, tánc, masszás) a verbális munkával. Egy speciális fejlesztésem a labirintus coaching, mely a labirintus ősi eszközt és a coaching modern technikáját egyesítve segíti az önmagunkhoz kapcsolódást.

 

Mezei Gyöngyi coach, tréner

Szerencsésnek mondhatom magam hivatás területén, mert egész életemben olyasmivel foglalkoztam, amit szerettem csinálni. A lelkem hangját követve merültem el mélyebben olyan területekben, mint az NLP, mentálhigiéné, családállítás, testtudatosságot elősegítő módszerek, meditációk, az érzelmek és a test kapcsolata, stb.

Közel 25 éve foglalkozom emberekkel, csoportokon és egyéni tanácsadáson. Alázattal teli hálát érzek, valahányszor azt látom, hogy valakinek az élete új irányt és lendületet vesz.

Hiszek abban, hogy úgy tudjuk a legjobbat nyújtani ennek a világnak, ha önmagunk lehetünk, és ebben támogatjuk a többieket is. Remélem ezzel a workshoppal is hozzájárulunk ehhez.

Scroll to Top