Ugyanarról egészen másképp – Council – Szabó Gyula facilitálásával

Időpont:
augusztus 29., vasárnap
09:00 - 12:00

Helyszín:
Közösségi udvar – előadó tér


Egy program, mely a létező leghitelesebb forrásból – személyes történeteinkből születik. Egy program, ahol megérezzük, milyen őszintén figyelni a másikra. Ahol megérezzük, milyen amikor a többiek figyelme kizárólag ránk irányul. Ahol a történeteink a szívünkből jönnek és így olyan helyekre vezetnek bennünket, amikre nem is gondoltunk volna.

Megismerjük a Way of Councilt – A figyelem körét, mely közösségeinkben biztonságos közeget teremt akár a legmélyebb érzéseink megosztására, mert nem agyalunk, nem ítélkezünk, nem kérdezünk, csak figyelünk… és elkezdjük megérezni, megérteni a másikat. Hiszen ugyanarról beszélünk, mégis egészen másképp.

Ehhez a Council egy különleges formáját használjuk, melyben a női kör történetmesélését a férfi kör kívülről támogatja szem- és fültanúként, majd kicserélődnek a szerepek.

Facilitátor

Szabó Gyula

Zöld életmód tanácsadó, tréner, council facilitátor

Az Ökoszolgálat Alapítványnál zöld életmód tanácsadással foglalkozom. Tréningeken, előadásokon, rendezvényeken arról beszélgetünk, hogy a sikeres életmódváltáshoz szükséges, de nem elégséges a gyakorlati tudás. A változás csak úgy lehet teljes, ha mélyről, belülről fakad. Erről persze mindenkinek megvan a saját története és ezekből tanuljuk a legtöbbet… és akkor ismét eljutottunk a Council-hoz.