Élőfalu hálózat (MÉH) tagjainak élete a hullámok közepette

Időpont:
augusztus 28., szombat
16:00 - 18:00

Helyszín:
Közösségi udvar – előadó tér


Az elmúlt másfél év mindannyiunk életére komoly hatással volt. A MÉH-et, mint összefogó szervezetet összességében is megviselte a vírus – bár lehet ez másfajta vírus…. ₋ de az ország különböző helyein lévő „támaszpontjaink” eltérő módon élték meg ezt az időszakot.

Miként élik meg közösségen belül a járványt?

Van-e közösségi élet?

A közösségi segítségnyújtás példái.
MÉH közösségek egymás közötti kapcsolattartása és együttműködése a COVID időszakban.

A vírushullámok hangzavara közepette egyre inkább megélhetünk egy másfajta hullámot is. A klímaváltozás régóta jósolt tünetei tavaly és idén egyre erőteljesebben nyilvánulnak meg: hirtelen lezúduló özönesők, tornádók söpörnek végig az országon, a köztes időszakokban brutális meleg és szárazság tombol stb.

Ki hogy védekezik az időjárási anomáliák ellen?

Mi lesz most? Vajon újra elindult vagy el fog indulni 2009-10 hez hasonlóan – egy falura települős / élőfalu-s roham? Mik a tapasztalatok? Hogyan készüljünk rá?

Talán épp most van az ideje, hogy elinduljon az évtizede tervezett „Jurta-Egyetem”, az öko-falura költözés előtanulmányainak képzési rendszere. Hiteles emberektől, súlyozottan gyakorlati tapasztalatokra építve.

Elsősorban Visnyeszéplak, a TÉA (Természetes Életmód Alapítvány) és a SzöSz (Szeri Ökotanyák Szövetsége) életén keresztül adunk számot a nehézségekről illetve a helyzet pozitív hozadékairól.