Kecskeméti János: Empátia séta (műhely)

Időpont:
augusztus 27., szombat
09:00 - 11:00

Helyszín:
Közösségi udvar – műhely tér


A workshop során a figyelem második szintjét az empatikus figyelmet fogjuk gyakorolni.
Túl lépünk az értő figyelmen és a tények, konkrét információk megértése mellett és helyett már arra koncentrálunk, hogy átérezzük amit másik mond és ezáltal érzelmileg is kapcsolódni tudjunk.
Egy sétán fogtok részt venni, indulás előtt párokat formálunk és egy megadott kérdés segítségével gyakorolhatjátok a kapcsolódás ezen különleges formáját. A pár egyik tagja elmondja a kérdéshez kapcsolódó válaszát a másik pedig figyel, hallgat, időnként röviden visszajelez. Majd megcseréljük a szerepeket.
Néhány dologra érdemes odafigyelni mindkét szerepben. A legjobb ha a beszélő igyekszik megnyílni, kicsit leengedni a védelmi mechanizmusait, eközben a hallgató pedig arra törekszik hogy a lehető legmélyebben és ítélkezés nélkül hallgassa a társát.

FIGYELEM! A gyakorlatnak kötött struktúrája van. Ha elkezdjük, nincs már lehetőség bekapcsolódni. Ezért, ha szeretnél részt venni rajta, kérlek, pontosan érkezz! 

Programtartó

Kecskeméthy János

Az egyetem befejezése után kezdtem el aktívan az önismeret és tudatosság felé fordítani a figyelmem. Ezen az úton haladva sikerült a Dombfalva közösségi kezdeményezés tagjává válnom, aminek kapcsán saját minifesztivált is szervezünk Organix Fesztivál néven.
Volt olyan szerencsém, hogy elvégezhettem az Ariadné-műhely közösségi facilitátor képzést. Ez megerősített abban a hitemben, hogy a közösség alapú társadalmi struktúráé a jövő. Ezért rendkívül örülök, hogy idén bekapcsolódhatok Gyüttment Fesztivál közösségi udvarának programjaiba.

Jagodics Edit

Az Ariadne közösségi facilitátor csapat egyik tagjaként örömmel veszek részt co-facilitátorként ezen a programon. 11 éve élek Nagyszékelyben, amit az egyik magyarországi élőfalu kezdeményezésként tartanak számon. A Falusi Fortélyok Iskolája kezdeményezés ötletgazdája és szervezője vagyok.