Kecskeméti János: Empátia séta

Időpont:
augusztus 27., szombat
09:00 - 11:00

Helyszín:
Közösségi udvar


A workshop során a figyelem második szintjét az empatikus figyelmet fogjuk gyakorolni.
Túl lépünk az értő figyelmen és a tények, konkrét információk megértése mellett és helyett már arra koncentrálunk, hogy átérezzük amit másik mond és ezáltal érzelmileg is kapcsolódni tudjunk.
Egy sétán fogtok részt venni, indulás előtt párokat formálunk és egy megadott kérdés segítségével gyakorolhatjátok a kapcsolódás ezen különleges formáját. A pár egyik tagja elmondja a kérdéshez kapcsolódó válaszát a másik pedig figyel, hallgat, időnként röviden visszajelez. Majd megcseréljük a szerepeket.
Néhány dologra érdemes odafigyelni mindkét szerepben. A legjobb ha a beszélő igyekszik megnyílni, kicsit leengedni a védelmi mechanizmusait, eközben a hallgató pedig arra törekszik hogy a lehető legmélyebben és ítélkezés nélkül hallgassa a társát.

Programtartó

Kecskeméthy János

Az egyetem befejezése után kezdtem el aktívan az önismeret és tudatosság felé fordítani a figyelmem. Ezen az úton haladva sikerült a Dombfalva közösségi kezdeményezés tagjává válnom, aminek kapcsán saját minifesztivált is szervezünk Organix Fesztivál néven.
Volt olyan szerencsém, hogy elvégezhettem az Ariadné-műhely közösségi facilitátor képzést. Ez megerősített abban a hitemben, hogy a közösség alapú társadalmi struktúráé a jövő. Ezért rendkívül örülök, hogy idén bekapcsolódhatok Gyüttment Fesztivál közösségi udvarának programjaiba.

Scroll to Top