Férfi kör – közösség, kapcsolat ahogy a férfiak megélik

Időpont:
augusztus 26., csütörtök
16:00 - 18:00

Helyszín:
Közösségi udvar – előadó tér


Vajon miről beszélgetnek a férfiak, ha egymás között vannak? És miről beszélnek a nők hasonló helyzetben? Nem gondolom, hogy a férfiak csak a fociról vagy a nőkről, a nők pedig a pasikról, a ruhákról és a gyerekről beszélnek egymás között.

Nem véletlenül van sok kultúrában, közösségben helye a férfi és a női köröknek. Ezek alkalmasak arra, hogy úgy beszéljünk meg érzékeny, az érzelmeinkre ható dolgokat is, hogy még ha különbözik a véleményünk, akkor sem foghatjuk rá a másikra “ezt azért mondod, mert te férfi vagy”, “azért beszélsz így, mert nő vagy”.

Meg lehet tapasztalni a különbözőségeinket akkor is, ha a jelenlévők közül mindenki nő vagy éppen férfi. Tanulhatunk egymástól akár a másik nemről is. Hiszen eltérő tapasztalataink, mintáink és előítéleteink vannak. Talán jobban elfogadjuk egy ilyen körben a visszajelzéseket, a tükröt ezekre vonatkozóan.

Itt, a Gyüttment Találkozón mindenkinek lehetőséget adunk arra, hogy kipróbálja, milyen egy ilyen körben benne lenni, hogyan tud hatni, miről tudunk itt beszélni. És ha itt jó tapasztalatot szerzett, talán hazatérve a saját közösségében is létrehozza ezeket. Ezek a körök növelik a személyességet, ezáltal nő a közösségi minőség.
Itt, a találkozón 2 alkalommal lesz ilyen kör, és lesz egy olyan alkalom is amikor a két kör együtt lesz. Hogy miért? Nos, ez legyen meglepetés!

A részvételről

A körökön bárki bármelyik alkalommal részt vehet. Viszont aki az adott alkalommal ott szeretne lenni, azt kérjük, hogy pontosan érkezzen. A kezdés után zártkörűvé fogjuk tenni a programot. Ezzel kívánjuk biztosítani a beszélgetések intimitását, melyet a később csatlakozók, a csak éppen benézők sértenének. Kérjük megértéseteket!

Facilitátorok

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló

Közösségi vállalkozás fejlesztő, közösségfejlesztő, az Inspi-Rációnak és ezen belül a közösségi vállalkozás csapatának a szakmai vezetője, a Polyán gazdaság egyik városi munkása, a Nyíregyházi Kosár Közösség alapító tagja.

Hiszek abban, hogy egy átmeneti korban élünk és az emberiség sorsa múlik azon, hogy képessé válunk valódi, életmód közösségeket alkotni. A szakmai életemet tettem fel erre az ügyre, ezért szervezem évről évre (amikor van) a Gyüttment Fesztiválon és most találkozón a közösségi udvar szakmai programját. A mai kor közösségei már csak tudatosság alapú közösségek lehetnek, azonban a tudatossághoz tudásra is szükség van, ezért tartom fontosnak, hogy évről-évre feldolgozzunk olyan témákat, ami által képessé válunk a mai világban, a mai emberekkel is közösséget alkotni.

 

Csengey András

A visnyeszéplaki közösség tagja, közösségi folyamatsegítő, coach.

Szeretem az őszinte, mély kapcsolódást, és azon vagyok, hogy minél inkább legyen rá forma, tér, alkalom, képesség.
Ezért sok időt szánok közösségi szerveződések fejlesztésére.
Amit a világról és magamról megértek, arra igyekszem találni egyszerű magyar szavakat. Ebben segít a nyelvészeti képzettség és a kíváncsi, többnyire önkéntes kutatói munka, amit a magyar rejtett tövek (gyökök, szómagok) kapcsolatrendszerének felderítése terén végeztem.

Legtöbbet a természet megfigyeléséből tanulok, és azokból a válaszokból, amiket finoman és jó szándékkal tett lépéseimre kapok tőle.