Ők is ott lesznek a Gazdálkodók terében!

Ehető vadnövények, agroökológia, alkalmazkodó gyümölcsészet, mélymulcs és talajmegújító mezőgazdaság – csak néhány a Gazdálkodók terének teljes programbontásából! S ha ez nem lenne elég, idén bemutatkozik az Agrofutura csapata is a Gyüttment Fesztiválon.
Az Agrofutura Kft. 2013-ban kezdte meg tevékenységét egy nagy volumenű mezőgazdasági K+F projekttel. A projekt a mai napig folyamatban van, azonban több eredménye megérett a piaci bevezetésre a gazdák és a fogyasztók jólétének érdekében. A kutatási projektek szervezése és lebonyolítása mellett cégünk tanácsadással, oktatással foglalkozik. A tudást mindig elméleti és gyakorlati megközelítésből együttesen próbáljuk átadni a gazdák és érdeklődők részére. A tanácsadás kiterjed a kis- és nagyüzemi növénytermesztésre (zöldség, gyümölcs, szántóföldi kultúrák, kertészet), disznövénykertészetre, park- és sportpályák fenntartására, állattartásra és állatjólétre. A szolgáltatásaink és az általunk alkalmazott technológiák mind a biogazdálkodás körébe tartoznak. Célunk olyan zárt láncú gazdálkodási ciklus megvalósítása, amely a gazdák közvetlen elérhető erőforrásaira épül, és amelyben a “Megveszem” szemléletet felváltja a “Megcsinálom” és a “Mennyiség” mellett egyenlő hangsúlyt kap a “Minőség” is. Az általunk használt gazdálkodási módszerek fenntartható módon támogatják az egyensúlyt az Ember, a Jószág, a Talaj, a Növények és a Természet között.
A tanácsadási témakörünket az alábbi három fő szolgáltatásunk fedi le:
1. A Talaj Humusz Menedzsment (THM) programunk lényege, hogy mikrobiológiai folyamatok támogatásával, a talaj táplálék háló sokszínűségének növelésével segítjük a talajéletet, így építve és növelve az “élő” humuszt a talajban. A THM gyakorlatias módszert és sok egyéni lehetőséget kínál, hogy rövid idő alatt humuszt stabilizáljunk és építsünk. A tanácsadás köre lefedi a vetésforgó, vetésváltás, növénytársítás, a takarónövények, a komposztálás, a komposzt tea készítés, a biológiai növényvédelem, tápanyagutánpótlás, mikrobiológia, talajélet és talaj-táplálék háló, a talajművelési módok kérdéseit.
2. Az Öko-Tranzit szolgáltatásunk segíti a gazdákat az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásra történő átállásban. A gyakorlati, termesztéstechnológiai és szemléleti átállásban a THM segít a gazdának, az Öko-Tranzit pedig az ökológiai ellenőrzési és tanúsítási rendszerben történő eligazodásban. A területek sikeres átállításához megismertetjük a gazdát a jogszabályi követelményekkel és feltételekkel, a kötelezően vezetendő dokumentációs háttérrel.
3. Az Állatjólét programunk a haszonállatok istállókban történő tartásának negatív körülményeit hivatott javítani úgy, hogy a produktivitás ne menjen az állatok jólétének és egészségének rovására. Szolgáltatásunk arra irányul, hogy az istállóban lévő kedvezőtlen feltételeket vegyszerek és gyógyszerek alkalmazása nélkül, kizárólag természetes alapanyagokból elállított anyagokat alkalmazva javítsuk. Feladatunk az állatok életfeltételeinek és táplálkozásának javítása, így erősödik az állatok természetes immunrendszere, kevesebb a megbetegedés, nyugodtabbak az állatok, jobb minőségű és nagyobb a termékhozam.
Rólunk és tevékenységünkről bővebben a www.agrofutura.hu oldalon tájékozódhatsz.
Kiket szeretnénk megszólítani a Gyüttment Fesztiválon?
Minden olyan…
– családi vagy közösségi kiskertest,
– veteményest művelőt,
– kis- és nagygazdát,
– őstermelőt, kistermelőt,
– kertészt és kertészkedőt,
– földművest,
– vidéki földesurat,
– nagyvárosi balkonkertészt,
– továbbá minden olyan növény- és természetszerető embert
…akit érdekelnek a önfenntartó biológiai gazdálkodási módszerek, a termőtalaj védelme, a vegyszerektől mentes élelmiszertermelés, illetve agro-ökológia szemléletén belül megvalósuló természettisztelet és öngondoskodás.
Mivel készülünk a fesztiválra?
– egész napos tanácsadás és tudásátadás a talajépítés (Talaj Humusz Menedzsment), az alomkezelés (Állatjólét) és komposztálás, továbbá az ökológiai gazdálkodás (Öko-Tranzit)témakörében
– komposzt prizma építés bemutatása
– komposztálási módszerek bemutatása
– komposzt tea gépbemutató és tea készítés a helyszínen
– mikroszkópos komposzt vizsgálat
– délelőtt és délután 1 órás elméleti és gyakorlati oktatások
– közkívánságra gyártunk bioszenet
Hozd el saját komposztodat és mi a helyszínen megvizsgáljuk és értékeljük! Hozz magaddal egy edényt/vödröt/kiskannát és vigyél haza a kész komposzt teából tesztelésre!
Nagy szeretettel vár Mindenkit az Agrofutura standjánál Gábor, Tibor és Zsuzska!
AF-ALKO_30_szoroanyag
Agrofutura Gyüttment Fesztivál bemutatkozó
www.agrofutura.hu

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.