Sajtó – 2019

Költözz vidékre és kezdj új életet!

GYÜTTMENT FESZTIVÁL 2019.

Sajtóanyag

Mi, vidékről álmodók és vidéken álmodók, Lesz-Gyüttmentek és Már-Gyüttmentek idén ötödik alkalommal találkozunk, hogy fesztivál környezetben és fesztivál hangulatban egymással megosszuk tudásunkat, kicseréljük tapasztalatainkat egy szelíd találkozón, nulla hulladék szemléletben. 

Gyüttment Fesztivál 2019.
Időpont: 2019. augusztus 22-25.
Helyszín: Szekszárd, Sötétvölgy


Természet- és tájgondozás, ökologikus építészet, közösségi irányítás, hiteles kiköltözők történetei, lelki és testi harmónia, női-férfi energiák, mátkafogó, kapcsolódás, személyesség, közösség, permakultúra alapelvektől a gyakorlatig – történetek egy új, fenntartható, emberléptékű és természetközeli életmód kellős közepéből.

A Gyüttment Fesztiválon megismerkedhetsz, kapcsolódhatsz vidéken újrakezdőkkel, az országban már létező gyüttment közösségek képviselőivel, és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata. Szó lesz azokról a kulturális értékekről és tapasztalati tőkéről, melyet a vidéken élők őriznek, ápolnak, és megismerhetjük korunk az ökotudatos létezéshez kapcsolódó legújabb vívmányait is. Mindezt egy olyan eseményen, ahol közösséget alkotva együtt keressük a válaszokat a jelenünket és jövőnket feszítő társadalmi, gazdasági és környezeti kérdésekre.  

A Gyüttment Fesztivál nulla hulladék szemléletű, ez azt jelenti, hogy négy nap alatt semmilyen hulladékot nem termelünk, vagy csak olyat, amelyet komposztálni tudunk. Ezt Magyarországon először mi valósítottuk 2017-ben és azóta is rendezvényeink védjegyévé vált.

Idén szelíd fesztivál leszünk. Ez felelősségteljes gazdasági, utazási, szórakozási szemléletet jelent: megmutatkozik abban, ahogyan a természettel és a Földdel bánunk, ahogyan egymáshoz kapcsolódunk és közösséget építünk, sőt, még abban is, ahogyan kikapcsolódunk, ahogyan zenélünk és zenét hallgatunk. 

Most is nagy hangsúlyt fektetünk a környezetbarát közlekedésre. Biciklivel érkezők kedvezményes jegyet válthatnak, és azért kampányolunk, hogy minél többen jöjjenek közösségi közlekedési eszközökkel. Külön felületet biztosítunk a gépkocsimegosztásra: osszuk meg szabad autóüléseinket, és mérjük fel, mennyi karbonterhelést jelentünk környezetünk számára, hogy mindezt egy faültetési programmal semlegesíteni tudjuk! A belépés lóháton még mindig ingyenes! 🙂

Mire számíts még? 

  • Szakmai beszélgetésekre, előadásokra, tudás- és tapasztalatmegosztásra, amelyek minden téren megkönnyítik a gyüttment életet.
  • Közös alkotásra, workshopokra, hogy használható, gyakorlati tudást szerezz.
  • Természetes építészeti, gazdálkodási, gyógyászati megoldásokra, praktikákra.
  • A közösségben végzett munka élményére: közösen építünk, főzünk, alkotunk!
  • Táncra, zenére és mulatságra! Kulturális élményszerzés népművészek, muzsikusok, zenekarok részvételével. 
  • Termelői piacra a hozzánk érkező „helyi hősök”, mesteremberek alkotásaival.
  • Családi és gyermekprogramokra, játékokra, helyismereti túrákra és sok mozgásra.
  • Amennyiben lóháton érkezel, ingyenes belépésre.

A programokról bővebben a Gyüttment Fesztivál honlapján található információ.

Hasznos linkek

Gyüttment Fesztivál 2019 – Facebook-esemény 
Gyüttment Fesztivál – Facebook-oldal
Honlap: https://gyuttmentfesztival.hu/

Képek

A Gyüttment Fesztivál honlapján szereplő képek bármelyike felhasználható a forrás pontos megjelölésével. 

Plakát

Szervező 

Mindenegyüttmegy Egyesület

A Fesztivált is szervező, megvalósító, önkéntes szerveződésből létrejött egyesület tagjai együtt keresik az új utakat az öko-tudatosság, felelősségvállalás, szolidaritás és fenntarthatóság terén.

Köszönjük, ha hírt adsz a Fesztiválról, és ha bármi kérdésed, kérésed van, keress minket bátran!

Főszervező: Harazin Dorottya
szevasz@gyuttmentfesztival.hu

Sajtókapcsolat: Forrai Mária Melinda
sajto@gyuttmentfesztival.hu
Telefon: 30/233-7867

Scroll to Top