Valkó Zsuzsi: Erdőfürdőzés

Időpont:
augusztus 22., csütörtök
16:00 - 19:00

Helyszín:
Gyógyító rét – Gyógyító fa


Az erdőterápia, avagy másik nevén erdőfürdőzés egyszerű gyakorlatok sora, melynek során érzékeinkkel merüljünk bele az erdei környezetbe. Az erdőterápia vezető abban segít, hoggy lelassít és egy új szemszögből tudj kapcsolódni a természeti elemekhez: leülni, megállni, és elmerülni a táj látványában, megérinteni a növények sokféle textúráját és megfigyelni az apró élőlényeket, melyek mellett máskor elmennél. A séta alatt időt és teret kapsz az aprólékos megfigyelésre, felfedezésre, összekapcsolódásra.

És miért jó ez neked? Az erdőfürdőzés során a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket. Számos hatása van testi és szellemi egészségünkre, akár egy hétig is megmarad a szervezet megemelkedett ellenáló képessége vírusok és daganatos megbetegedések ellen.

Az erdőfürdőzés bizonyítottan erősiti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, a szorongást a depressziót és a vérnyomást is. Helyreállítja a koncentrálóképességet, nyugtatja az idegrendszert és egyensúlyi állapotot hoz létre bennünk.