Selmeci Csongor: Növényzene

Időpont:
augusztus 23., péntek
14:00 - 16:00

Helyszín:
Közösségi udvar – műhely tér


A növények intelligenciájával való kapcsolat lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük önmagunkat és a körülöttünk lévő világot.

A “Növények zenéje” damanhuri fejlesztő cég évek óta kutat, tervez és különböző készülékeket készít annak érdekében, hogy kézzelfoghatóvá tegye azt az elvet, hogy minden élet összekapcsolódik.

Ennek az eszköznek köszönhetően a zene nyelvén keresztül közvetlen kapcsolatba léphetünk a növényvilággal.
A készülék közvetlenül kapcsolódik a növényhez, érzékelve annak elektromágneses jelét, és zenei harmóniává alakítva azt, és ezzel megnyitja az ajtót a kommunikáció új formáira.

A Növény Zene kutatási projekt a 70-es évek végén született Damanhurban, azzal a céllal, hogy valódi kommunikációt érjen el a növényvilággal. A Damanhur a jövő élő laboratóriuma, a közösségek szövetsége, amelynek saját alkotmánya, kultúrája, művészete, zenéje, iskolája van, és a tudományt és a technológát használja arra, hogy támogassa az emberiség fejlődését.

A kutatás részeként számos eszközt hoztak létre a növények leveleinek és gyökérzetének felületén mért elektromágneses változások érzékeltetésére, hogy azok hanggá, cselekvéssé és mozgássá váljanak.

A műhely keretében bemutatom a Növény Zene kutatási projektet és élőben meg is hallgathatjuk a növény zene gép hangját.

Műhely vezetők:

SELMECI CSONGOR ÉS FELESÉGE ÁGI

Selmeci Csongor vagyok, okl. közgazdász, szervezetfejlesztő tréner, jógatanár. A Magyar Jóga Tárasaságot és a Magyar Jóga Akadémiát vezetem feleségemmel Ágival együtt.
Feleségemmel a jóga tudományos alkalmazását kutatjuk főállású jógatanárként, és nem a valláshoz közeli bhakti jóga az irányunk. A jóga társadalmi hasznosíthatósága a mai ember életében érdekel bennünket és ezt elsősorban a terápiás alkalmazásban találjuk meg.
2014-ben voltunk először Damanhurban látogatói programon Azóta még 6 alkalommal jártunk náluk, éltünk közöttük, és tagjai vagyunk a damanhuri Spirituális Népnek.
2017 novembere óta szervezzük Magyarországon a Damanhuri Közösségépító Iskolát, ahol a damanhuri modellel ismerkedünk elméletben és gyakorlatban. Ugyanekkor indult el a Damanhuri Előkészítő Meditációs Iskola is, ami 10 hónap után alakult át Meditációs Iskolává 22 taggal. Ezek a képzések jelenleg is tartanak.
Április elsejétől indult el a közösségi házunk damanhuri mintára Veszprémben.