Rozgics-család: Jurtamesék

Időpont:
augusztus 29., vasárnap
10:30 - 12:00

Helyszín:
Megyszínpad – Mi Gyüttmentek – előadás


Milyen az élet négy gyerekkel egy jurtában, az erdő közepén? Hogyan lehet a semmiből otthont teremteni? Milyen nehézségekkel kell szembenézni, ha valaki a természettel szeretne együtt élni? Hol kezdődik a nulla szint? Mit csinál az ember, ha megvalósította az álmát?
Többek között erről mesél majd Rozgics-Kiss Anita és Rozgics Pál, akik gyermekeikkel negyedik éve élnek Istenmezeje külterületén, egy patakparti jurtában. Hat öngondoskodással töltött falusi esztendő és rengeteg keresgélés után a közösségi média segítségével találtak otthonra, a földre, amit ma már a sajátjuknak nevezhetnek.
Az élelmiszertől a gabonán át, az otthonteremtésig, vízgazdálkodásig, gyermekeik oktatásáig – igyekeznek az életük minden területéért felelősséget vállalni, s másoknak is megmutatni, hogy a valódi élet ott kezdődik, ahol az aszfaltos út véget ér, és eltűnik a térerő.
Az előadás mellett péntektől vasárnapig megtaláljátok őket a Piactéren egy jóízű beszélgetésre, valamint  Rozgics-Kiss Anita eddig megjelent könyveiből is vihettek.
Anita tart még két programot a Nyílt térben “Nő a jurtában” címmel vasárnap és pénteken pedig Női kört.