Kapcsolódj közösségbe! – Kelet-Magyarország

Időpont:
augusztus 27., péntek
18:00 - 19:00

Helyszín:
Kisközösségi Program Stand


Szeretnél csatlakozni egy meglévő közösséghez? Szeretnél új tagokat találni meglévő közösségedbe? Társakat keresel új közösség alapításához? Itt a helyed!

Mire számíthatsz?

Találkozási és kapcsolódási lehetőségre hasonszőrű emberekkel játékos, moderált formában. Az alkalmakon kipróbálhatod, hogyan érdemes nekiindulni a helyi társak keresésének, de akár bele is botolhatsz leendő komákba.

Mit érdemes hozni?
Nyitott elme, tiszta szív

A program alkalmait régiók szerint hirdetjük meg, hogy nagyobb eséllyel találkozhass közelben élő, hasonló gondolkodású közösségkeresőkkel. Ugyanakkor bármelyik programon bárki részt vehet, akár arra felé lakik, akár oda szeretne költözni, akár csak érdeklődik.

Péntek:   18:00-18:50 – Kelet-Magyarország
Szombat:  18:00-18:50 – Pest megye
Vasárnap: 10:00-10:50 – Nyugat-Magyarország

A program időtartama: 50 perc
Helyszín: Közösségi Udvar
Programvezető: Rónaháty Zsófia

Az alkalmakat Kisközösségi Program közreműködésével valósulnak meg. A Kisközösségi Program célja, hogy elősegítse minél több cselekvő, helyi közösségi kezdeményezés létrejöttét szerte az országban. Olyan közösségeket szeretnénk erősíteni, akik a saját lakóhelyükön tudnak megoldásokat megvalósítani a helyi és a globális ökológiai problémákra. A már létező és a jövőben létrejövő kezdeményezéseket az Új Koma Háló keretében igyekszünk egymással összekapcsolni azért, hogy tapasztalatot, tudást cserélhessenek, egymást is erősíthessék. A Kiutak.hu oldalunkon pedig az életünk különböző területein megvalósítható ökologikus cselekvési  lehetőségeket írunk le, ezekhez rendszerezett tudásanyagokat ajánlunk.

Bővebben a Kisközösségi Programról: www.kiskozossegek.hu

Ökologikus cselekvési tippek és hozzá hasznos, válogatott  tudásanyagok: www.kiutak.hu

Bemutatkozik a Programszervező, Rónaháty Zsófia

Rónaháty Zsófia vagyok, környezetmérnök, kutyakiképző és közösségi facilitátor. Az utóbbi években a helyi ökologikus közösségek építésével és támogatásával foglalkozom. A Szentendrei-szigeten az Együtt az Éltető Szigetért Egyesület alapító tagjaként többedmagammal működtetem a Sziget Kosara bevásárlóközösséget, A Köszi Önkéntes! Egyesület tagjaként pedig faültetéseket szervezek a 10 Millió Fát Magyarországra civil kezdeményezés kooperációjában. Tagja vagyok a helyi környezetvédelmi bizottságnak, ahol a biológiai szúnyoggyérítés és egyéb környezetbarát tevékenységek gyakorlatba való átültetésén fáradozunk. Közösségünkkel 2019-ben csatlakoztunk az Új Koma Hálóhoz, ahol rengeteg hasonló kezdeményezés élharcosaival ismerkedhettem meg szerte az országból. Nagyon nagy erőt és motivációt tud nyújtani, hogy nem vagyok/unk egyedül, megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, problémáinkat, s esetenként segíthetünk egymásnak. Invitállak benneteket, hogy csatlakozzatok a hálózathoz, mely nagy segítséget jelenthet a nehézségek között. Ez az alkalom arra szolgál, hogy ki-ki megtalálhassa azt a közösséget, illetve közösségként azokat a tagokat, akit-akiket keres.