Zalatnay László: Indíts Bevásárló közösséget – előadás

Időpont:
augusztus 24., szombat
14:00 - 15:00

Helyszín:
Helyi gazdaság tere


„Indítanék, de nem megy az olyan könnyen.”

Mert egyedül vagyok, mert nehéznek tűnik egy ilyen közösségi vállalkozás megszervezése, és hol vannak a termelők, önkéntesek, vásárlók?

Megannyi kérdés, ami minden olyan ember elé tornyosul, akik valamilyen új, közösségi rendszert szeretne életrehívni.

Szerencsére ma már nem vagyunk egyedül. Sokak tapasztalata és története áll a rendelkezésünkre. Ezekhez pedig hozzá lehet férni.

Ez az óra arról fog szólni, hogy mire érdemes figyelni egy bevásárló közösség elindításakor? Milyen célok lebeghetnek előttünk? Hol és hogy találjuk meg a játszótársainkat? Hogyan lehet tőke nélkül nekifogni mindennek?

Mi több ezek a tudások egy rendszerbe össze is álltak. Elég sok olyan segítség van, ami a hazai bevásárló közösségek létét meg tudja könnyíteni egy kicsit.
Lassan elérkezik annak is az ideje, hogy a helyi közösségek hálózattá szerveződjenek.

Olyan segítségeket tudunk adni, ami a tetterőddel és a tanulási szándékoddal ha találkozik, akkor nemsokára egy csoda történik Magyarországon.

ZALATNAY LÁSZLÓ

Alapításától aktívan részt veszek a Nyíregyházi Kosár bevásárló közösség életében. Szervezetfejlesztő, társadalmi vállalkozó a Nyíregyházi Kosár Közösség önkéntese, szervezetfejlesztője, vezetőségi tagja vagyok. Hiszek a közösségben, és a közösség erejében. Tudom, hogy az egyén is a közösségének a „terméke”. Az egyén pedig visszahat a közösségeire. A szakmai pályafutásomat környezetvédőként kezdtem. Aztán az egyes környezeti problémák okainak a tanulmányozása végső soron elvezetett oda, hogy a minden megoldás kulcsa az emberek önmagukhoz,- egymáshoz, és a környezetükhöz fűződő viszonya, és az a tudatosság, ami meghatározza ezeket a viszonyokat. Ezért érdekelnek a rendszerek és a szervezeti kultúra témakörei.

 

A program a H2020 774208 BOND – „A szervezetek és hálózatok magasabb szintű együttműködésének szervezése az európai mezőgazdasági szektorban” projekt keretein belül, annak támogatásával valósul meg.

LETÖLTHETŐ BOND Nemzeti Workshop programja