Gergely Mária: Gyógynövényes smoothie és fűszernövény kvíz

Időpont:
augusztus 24., szombat
09:00 - 11:00

Helyszín:
Élő ételek tere


Gergely Mária vagyok kistermelő, falusi vendégasztal szolgáltató. A falusi vendégasztal szolgáltatókat, kistermelőket összefogó egyesület vezetője . A kertemben termő zöldségekből, fűszerekből készítek turmix italokat és ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki ezt az egészséges reggeli italt.
A zöldségturmix könnyen elkészíthető, nagyon egészséges, a zöldség és gyümölcs keveréket fűszerekkel igazi reggeli varázs itallá tehetjük. Minden esetben kerüljön bele valamilyen leveles zöldség. A zöld levelek sok méregtelenítő és lúgosító hatású klorofillt tartalmaznak, magas ásványianyag tartalommal rendelkeznek, és rostokban is gazdagok . Szerencsére az elturmixolt rostok már kevesebb munkát adnak a gyomornak, így ebben a formában sok zöldség könnyebben emészthető, mintha csak felszelnénk és nyersen ennénk.

A turmixok ízét nem csak az alapanyagok határozzák meg, hanem ízesíthetjük is őket különféle fűszerekkel. Fontos, hogy a zöldturmixba zöldfűszerek kerüljenek, hiszen a legtöbb zöldfűszerünk gyógynövény is egyben, ezek kifejezetten hasznosak a szervezet számára. Sok közülük az emésztőrendszeri problémák helyrehozásában is hatékony.
A különféle alapanyagok és fűszerek mellett a smoothie ízvilágához a hozzáadott folyadék is újabb színt és ízt is ad az italunknak. A legtöbb esetben tiszta vizet használunk, de természetesen mással is felengedhető.
A bemutató során megismerjük és megkóstoljuk a legnépszerübb zöldség, gyümölcs és fűszer összeállításokat. Megismerhető lesz az egyes fűszerek egészségre gyakorolt hatása

 

 

A programmal párhuzamosan cibere kóstolás ugyanitt Deák Albert vezetésével.