Amit meg akarunk tudni egymástól és egymásról – Női-Férfi kör együtt

Időpont:
augusztus 27., péntek
09:00 - 10:30

Helyszín:
Közösségi udvar – előadó tér


Vajon miről beszélgetnek a férfiak, ha egymás között vannak? És miről beszélnek a nők hasonló helyzetben? Nem gondolom, hogy a férfiak csak a fociról vagy a nőkről, a nők pedig a pasikról, a ruhákról és a gyerekről beszélnek egymás között.

Nem véletlenül van sok kultúrában, közösségben helye a férfi és a női köröknek. Ezek alkalmasak arra, hogy úgy beszéljünk meg érzékeny, az érzelmeinkre ható dolgokat is, hogy még ha különbözik a véleményünk, akkor sem foghatjuk rá a másikra “ezt azért mondod, mert te férfi vagy”, “azért beszélsz így, mert nő vagy”.

Meg lehet tapasztalni a különbözőségeinket akkor is, ha a jelenlévők közül mindenki nő vagy éppen férfi. Tanulhatunk egymástól akár a másik nemről is. Hiszen eltérő tapasztalataink, mintáink és előítéleteink vannak. Talán jobban elfogadjuk egy ilyen körben a visszajelzéseket, a tükröt ezekre vonatkozóan.

Itt, a Gyüttment Találkozón mindenkinek lehetőséget adunk arra, hogy kipróbálja, milyen egy ilyen körben benne lenni, hogyan tud hatni, miről tudunk itt beszélni. És ha itt jó tapasztalatot szerzett, talán hazatérve a saját közösségében is létrehozza ezeket. Ezek a körök növelik a személyességet, ezáltal nő a közösségi minőség.
Itt, a találkozón 2 alkalommal van ilyen kör, és ez az alkalom lesz az amikor a két kör együtt lesz. Hogy miért? Nos, ez legyen meglepetés!

A részvételről

A körökön bárki bármelyik alkalommal részt vehet. Viszont aki az adott alkalommal ott szeretne lenni, azt kérjük, hogy pontosan érkezzen. A kezdés után zártkörűvé fogjuk tenni a programot. Ezzel kívánjuk biztosítani a beszélgetések intimitását, melyet a később csatlakozók, a csak éppen benézők sértenének. Kérjük megértéseteket!